Sabah saatlerinde EPDK'nın elektriğe zam yaptığı haberleri sonrasında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan zam kararına tepki gösterirken EPDK'dan da zamma yalanlama geldi.

EPDK'dan yapılan açıklamaya göre, konutlar için elektrik fiyatlarına yüzde 4,52 ve ticarethanelere yüzde 3,84 zam yapıldı.

Zam haberi esnasında Bloomberg HT'nin canlı yayınında soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan zam kararına tepki gösterdi.

"Bugün itibariyle ne doğalgazda ne elektrikte bir ayarlama gereği yok" diyen Babacan, sistemin toplamında zam ihtiyacı olmadığını, EPDK'nın bazen sistem içi fiyat dengelemesi yaptığını belirtti.

Sistemin toplamında zam ihtiyacı olmadığını belirten Babacan, "EPDK kendi başına karar aldı ise doğru yapmamıştır" dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, yaptığı açıklamada herhangi bir abona grubundaki tüketiciler için zam yapılmadığını bildirdi.

EPDK'dan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Kurumumuz tarafından onaylanan ve 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak nihai elektrik tarifelerinde herhangi bir değişiklik olmayıp herhangi bir abone grubundaki tüketiciler için zam yoktur."