Şikayetvar'ın haberine göre, elektrik aboneleri faturalarında beklenmedik bir artışla karşılaştı. Kullanıcılar, faturalarının ikiye katlandığını belirtirken, gıda, akaryakıt ve diğer tüm giderler için açıklanan zam miktarının üzerine, dağıtım şirketlerinin de "gizli yap yapmasını" haksız kazanç olarak değerlendirirken isyan noktasına geldi.

Elektrik faturalarında artış olduğunu iddia eden kullanıcıların şikayetleri şöyle:

"Elektrik faturam geçen ay 30 TL civarında gelmişken, bu ay faturam birden 150 TL geldi. Faturayı mecburen ödedim ancak bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Artan kurun bedelini bizler mi ödeyeceğiz? Bu sorulara bir cevap bekliyorum."

"Bize genelde elektrik faturası 60 -70 TL arası gelirdi ama bu ay 120.50 TL geldi. Resmen şok olduk. Bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum bu yanlışlığım giderilmesini rica ediyorum ya da gizli zam yapıldı haberimiz yok!"

"6 yıldır 30 TL ya da en fazla 40 TL arası fatura gelen evime bu ay 85 TL elektrik faturası gelince inanamadım. Çalışanlarla bu konuyu detaylı şekilde konuşmama rağmen bir sonuç alamadım. 'Geçmiş olsun' dediler. Bu mudur devlet dairesinin ürettiği çözüm? Şimdi Ocak ayında faturam ne gelecek diye stres yaşıyorum."

"Elektrik dağıtım şirketi yüzde 20 zamlı fatura göndermek için mi üç aydır elektrik sayaçlarına bakmıyor."

TMMOB da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada elektrikte gizli zamma dikkat çekmişti. (Gerçek Gündem)