Elazığlı şoförler, son aylarda artan akaryakıt zamlarını protesto etti.

Akçakiraz Belediye Kamyon Garajı’nda yapılan açıklamaya kamyon, servis ve taksi şoförleri katıldı.

Yapılan ortak basın açıklamasını okuyan Elazığ Şoförler Odası Başkan Adayı Halil Saraç, zamlardan olumsuz etkilendiklerini söyleyerek, hükümete akaryakıt fiyatlarında ciddi indirim yapma çağrı yaptı.

'EN PAHALI AKARYAKITI KULLANMAK KADERİMİZ OLMAMALI'

Yaptıkları iş gereği en büyük giderlerinin akaryakıt olduğunu ifade eden Saraç, “Ancak akaryakıta her gün yeni bir zam gelirken aldığımız ücretlerin yerinde sayması evlerimize ekmek götüremez duruma soktu hepimizi. Dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanmak kaderimiz olmamalı. Hükümetin birçok konuda teşvik ve iyileştirmeleri olurken özellikle mazot ve diğer akaryakıta yapılan zamların önüne geçmemesi biz sürücüleri derinden üzmektedir. Kullandığımız akaryakıtlardaki pahalılığın en büyük nedeni vergilerdir. Ancak son dönemlerde kamuoyu tarafından vergi artışlarına gösterilen tepkilerden dolayı vergi oranları düşürülürken petrol ve akaryakıtlara yapılan zamların artarak devam etmesi düşündürücüdür” dedi.

'HÜKÜMET YETKİLİLERİ SESİMİZE KULAK VERSİN'

Ülkenin içinde bulunduğu borçtan dolayı her gün akaryakıta zam yapılmasının ne vicdani ne de mantıki olmadığını dile getiren Saraç, “Hükümetimizin çeşitli konularda çeşitli teşvikler çıkarttığı ancak bu teşviklerin adil dağıtılmadığı da hepimizin bildiği bir gerçektir. Dolayısıyla hükümetimiz teşvik dağıtmak yerine, öncelikli olarak girdileri düşürüp üretimi arttırmaya yönelik politikalar geliştirse, mazot ve benzindeki ÖTV ve diğer vergileri kaldırsa, vatandaş da ekmeğini direksiyon sallayarak kazanan sürücü esnafları olarak bizler de mağdur olmayacak, evimize rahat ekmek götürebileceğiz. Bu nedenle son günlerde uykularımızın kaçmasına sebep olan, her gece başımızı yastığa koyarken; ‘Acaba yarın ne kadar zam gelecek’ tedirginliği yaşatarak uykularımızın kaçmasına neden olan zamlarla alakalı hükümet yetkililerimizin sesimize kulak vermelerini ve mazot fiyatlarında ciddi miktarda indirim yapmalarını istiyoruz” dedi.

(Kaynak: Evrensel)