Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "AB gibi devasa bir yapı vardı. Truva atı gibi. Tahtadanmış halbuki, İngiltere de çıkınca her yerinden gıcırtı geliyor şimdi. Türkiye’nin AB'ye üye olmak gibi bir derdi yok" dedi.
 
AKP'li Çal İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi toplantısına katılan Zeybekci, dünyada haritaların, dengelerin değiştiğini söyledi.

Zeybekci, ABD'de bugün her şeye 'ak' diyen bir başkandan sonra, ertesi gün her şeye 'kara' diyen bir başkanın göreve geldiğini, 3 ay önce 12 ülke ile imzaladıkları dünyanın en büyük ticaret anlaşmasını 'ben tanımıyorum, çıkıyorum' dediğini ifade etti.

Zeybekci şöyle devam etti: "AB gibi devasa bir yapı vardı. Truva atı gibi. Tahtadanmış halbuki. İngiltere de çıkınca, her yerinden gıcırtı geliyor şimdi. Tabii bazı gıcırtılarının hızlarını alamıyorlar, bize de söylüyorlar da boşverin, biz işimize bakarız. Türkiye’nin AB'ye üye olmak gibi bir derdi yok. Bizim olmazsa olmazımız refahımızın, insan haklarının, demokrasinin, eğitimin, bilimin, teknolojinin AB’nin üzerinde olmasıdır."

Zeybekci, 2001-2002 yılllarında yaşanan ekonomik krizi hatırlatarak, "Bir gecede bankalar 56 milyar dolarlık battı… Doları ağzıma almak istemiyorum da, 56 milyar doları battı, bu milletin üzerine yük geldi. O zararın ödenmesiyle ilgili Türk ekonomisine zararı yaklaşık 356 milyar dolar oldu. Bir gecede… Sonra da bir gecede neler olmadı, bir tane bankadan bir cam kırılma sesi geldi mi? Gelmedi. Onun için hiç telaş etmeyin" değerlendirmesi yaptı.