Dün 3.49-3.52 arasında gidip gelen Dolar/TL yeni güne hafif düşüşle başladı. Erken saatlerde 3.5164'ten işlem gören kur daha sonra yükselişe geçti.

Sabah saatlerinde hafif düşüşle 3.92'de seyreden Euro ise 3.94'e yükseldi.

TL böylece dolara karşı en fazla değer kaybeden 4. para birimi oldu. En çok değer kaybeden para birimi Ruble ve Güney Afrika randındaki sert satışların TL'deki değer kaybında etkili olmuş olabileceği belirtiliyor.

Bugün yurtiçi ve yurtdışında önemli bir veri akışı bulunmuyor.

Ancak hafta boyunca Fed yetkililerinden gelen açıklamalar öne çıkıyor. Dün konuşan Chicago Fed Başkanı Charles Evans, faiz artırımlarının çok kademeli ve bilanço küçültmesinin yavaş olması gerektiğini belirtti.

New York Fed Başkanı William Dudley de enflasyonun Fed'in hedefinin biraz altında olduğunu söyledi. Dudley para politikasını sıkılaştırmaya şu anda ara verilmesinin ABD ekonomisini tehlikeye atacağını açıkladı. Açıklamaların ardından dolar küresel çapta değer kazandı.

Öte yandan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings 'Küresel Ekonomik Görünüm' raporunda Türkiye büyüme oranları yukarı yönlü revize etti.

ING, yatırımcıların yönünü Rusya'dan, Merkez Bankası'nın 'faizleri gelecek aylarda çok sıkı tutacakmış gibi göründüğü' Türkiye'ye doğru çevirmesini bekliyor.