Fed'in bu ayki toplantısında faiz oranlarını artıracağı beklentisiyle TL üzerindeki baskı devam ediyor. Dolar/TL  3.70 seviyelerinden işlem görüyor. 

Geçen Cuma Fed Başkanı Janet Yellen'ın Mart ayında faiz artırmanın uygun olabileceğini söylemesi ve bölgesel Fed Başkanlarından gelen 'şahin' tondaki açıklamalar kur üzerinde baskıya neden oluyor. Uzmanlar Fed beklentileri nedeniyle gelişen ülke para birimlerindeki baskının devam edebileceğini belirtiyor. Fed'in faiz toplantısı 14-15 Mart'ta gerçekleşecek. 

Bugün yurtiçinde ve yurtdışında kritik bir veri akışı bulunmuyor. İçeride Merkez Bankası'nın adımları ve siyasi cephedeki gelişmeler takip edilecek. Merkez Bankası'nın Ocak ayından bu yana attığı adımlarla kur tarihi zirve seviyesi olan 3.94 seviyelerinden gevşemişti. Merkez Bankası'nın faiz toplantısı da Fed toplantısından bir gün sonra 16 Mart'ta gerçekleşecek. 

FITCH'TEN TL YORUMU 

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch yayımladığı bir raporda Türkiye ekonomisinde 2017'de “ılımlı ekonomik iyileşmenin” beklediğini belirtti. Fitch'e göre büyüme bu yılın sonunda % 2,4, gelecek yılın sonunda ise % 2,8 oranında gerçekleşecek. 

Raporda, “Ocak ayının ortasına kadarki iki aylık süreçte sert şekilde değer kaybeden Türk lirası, yatırım algısındaki değişim ve sıkılaştırılmış para politikası sayesinde iyileşti. Fitch halen haftalık repo faizinde bir artırım beklemektedir.” ifadelerine yer verildi. Fitch'e göre kur bu yıl ve gelecek yıl yaklaşık 3,80 seviyesinde seyredebilir.