İstanbul Güvenlik Şube ekipleri, bir süre önce Eminönü, Sirkeci, Kapalıçarşı, Gedikpaşa civarında ünlü markaların taklit ürünlerini üreterek satan bir grubu takibe aldı. Sabah Gazetesi'nden Tamer Oskay'ın haberine göre takiplerde grubu üyelerinin tekel oluşturduğu, Adıyaman ve Şanlıurfalı olmayan kişilerin işyeri açmasını engellediği, bazı ünlü firma avukatlarına rüşvet vererek taklit ürün satan rakip işyerlerine baskın yaptırttıkları ve kendi işyerleri ile ilgili arama kararı alınmasını engelledikleri belirlendi. Takiplerde ayrıca çetenin bazı hâkimlere rüşvet vererek polisin el koyduğu malların iadesini yaptıkları, bazı savcılara rüşvet vererek işyerleri için alınacak arama kararını engelledikleri tespit edildi. Bunun üzerine polis, İstanbul'daki 25 ilçede 137 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Baskınlarda 3 gümrük çalışanı ve çete liderinin de aralarında bulunduğu 83 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilenlerden 12 kişi tutuklandı.

 

ÇETE LİDERİ 'FORZA'

Yapılan çalışmalarda çetenin liderliğini "Forza" lakaplı Ahmet E.'nin yaptığı belirlendi. 8 ay boyunca yürütülen teknik takipte "Forza"nın Çağlayan Adliyesi Bilgi İşlem Servisi'nde çalışan Zekeriya A. adlı yakını sayesinde hakkında yürütülen soruşturmaları öğrendiği öne sürüldü. Çete lideri Ahmet E. dün Maltepe'de yakalanırken hakkında yakalama kararı çıkarılan kardeşi Bozan E. ise aranıyor. Öte yandan, Uyap şifreleri ile Çağlayan Adliyesi'ndeki bilgi işlem merkezine girerek dosyaları aldığından şüphelenilen Zekeriya A. hakkında da işlem yapıldı.

 

DÖRT İMALATHANE AÇMIŞ

Takiplerde çeteye bağlı çalışan Gedikpaşa ve Kapalıçarşı'daki her bir işyerinin aylık gelirinin 150 bin lira olduğu ortaya çıktı. Sahte ayakkabı çetesi için üretim yapan Aydemir K.'nin ise dünyaca ünlü firma Converse'de ayakkabı baş ustalığı yaptığı belirlendi. Gözaltına alınan Aydemir K. ifadesinde "Converse'de baş ustalık yaptığım dönemde çete üyeleriyle tanışıp onlarla çalışmaya başladım. Daha sonra Converse'den ayrılıp kendi işyerlerimi kurdum" dediği öne sürüldü. İncelemelerde ayakkabı ustasının İkitelli'deki Aykosan'da 4 imalathane açtığı ortaya çıktı. Aydemir K.'ye ait değeri 300 bin lira olan lüks otomobile de el konuldu.

 

POLİSLER KILPAYI KURTULDU

Yapılan 8 aylık takiple ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. Çete lideri Ahmet E., işyerinden çıktıktan kısa süre sonra izlendiğini fark etti. Bunun üzerine hemen telefona sarılan Ahmet E., diğer çete üyelerine haber verdi. Ahmet E., telefonda "Beni birileri takip ediyor. Onları size doğru getireceğim. Sonra aracı sıkıştırıp yakalarız. Ardından da yakalım otomobildekileri" dedi. Deşifre olan polisleri teknik takibi yapan meslektaşları kurtardı. Çetenin polislere saldıracağını belirleyen teknik izleme ekipleri, takipteki polislere uzaklaşmalarını söyledi. Deşifre olduklarını öğrenen polisler, bunun üzerine son anda çetenin hışmından kurtuldu.

 

MARKA AVUKATI İÇİN TETİKÇİ TUTMUŞLAR

Sahte ayakkabı çetesinin ünlü markaların avukatlığını yapan S.E.'yi vurması için tuttukları sabıkalı tetikçi ile yapılan telefon konuşmaları dinleyenlerin tüylerini ürpertiyor.

Tetikçi Y.K.: Bana kezzap diyorlar ama ben kezzapla ya da bıçakla uğraşmayacağım.

Çete üyesi X: Peki nasıl olacak?

Tetikçi Y.K.: Kezzap tinerci işi, çakal işi. Bir araba kiralayacağım bir hafta falan avukatı takip edeceğim. Bir yerden de bir silah bulur avukata sıkarım.

Çete üyesi X: İyi sen bilirsin.

Tetikçi Y.K.: Sıktıktan sonra da seni bir daha Kapalıçarşı civarında görmeyeyim derim.

 

'MUHABİRLERİ BİR GÜZEL DÖVELİM'

Yapılan takiplerde çete lideri Ahmet E. ile Bayan X arasında geçen telefon görüşmesinde çetenin gazetecileri de hedef seçtiği ortaya çıktı. İşte o konuşma:

Bayan X: Gazeteleri görebildin mi?

Ahmet E.: Gördüm. Bizim için gurur bu. Böyle haberi dağda olana yapmazlar.

Bayan X: Ama tahrik edici cümleler var içlerinde. Ben internetten bakıyorum şimdi.

Ahmet E.: Bu Sabah gazetesi ve Habertürk muhabirlerini tespit edelim. Sonra sıkıştıralım. Güzelce bir dövelim. Ben her zaman intikamdan yana olduğumu söylüyorum. (Sabah)