TBMM’de bir basın toplantısı yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, ekonomik göstergeleri değerlendirdi. Ekonomide yavaşlama nedeniyle vatandaşların son üç yılda hızla artan borçlarının altında ezildiğini kaydeden Öztrak, bu yılın ilk 10 ayında, cari açığın 41.1 milyar dolara gerilediğini söyledi.

Öztrak, Peterson Enstitüsü tarafından hazırlanan çalışmaya göre, değeri en çok şişen para birimine sahip ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.

Türkiye’nin 2013’e yavaşlayan bir ekonomi ile girdiğini ifade eden Öztrak, "Bunun sonucunda artan işsizlik, borç yükü altında ezilen vatandaşlar, artan bütçe açıkları, kontrol altına alınamamış bir cari açık, sıcak paraya artan bağımlılık ve azalmaya devam eden rekabet gücü ile yeni yıla giriyoruz" diye belirtti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Öztrak, “Yeni yılla birlikte yeni bir vergi söz konusu. Değerlendirmeniz nedir?” şeklindeki bir soruya şu yanıtı verdi:

"Bu hükümet, sırtını sıcak paraya, vergiye yaslayacak demiştim. İşte başladılar. Kira geliri ile maaş geliri eskiden birleştirilmeden vergileniyordu, şimdi ikisini birleştirecekler, daha yüksek gelir dilimlerinden vergilendirecekler.

"Bu, daha başlangıç. 2013’te daha çok zam göreceksiniz. Bu ekonomi yönetiminin bir şeyler üretmeye, kalıcı gelirler oluşturmaya takati kalmamıştır. Bambaşka ufuklarda geziyorlar."