Cep telefonlarına geçtiğimiz yıl yasayla eklenen yüzde 6 TRT payı yüzde 10’a yükseldi. Firmaların bandrol payındaki bu artışı kısa süre içinde fiyatlara zam olarak yansıtması bekleniyor. Diğer taraftan akıllı saatlere de artık TRT payı eklendi.

FİYATLAR %10 ARTACAK

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi, TRT ve ithalattaki yeni prosedürün, fiyatların yüzde 10’a yakın artmasına sebep olacağını ifade ederek, “Özellikle ithalatta hemen hemen her siparişten dört telefon teste alınmaya başlandı. Süreçler çok uzadı ve maliyetler arttı. Bu da satış fiyatlarını arttıracak” dedi. Ayrıca Ekşi, şu anda birçok marka ve modelde stok sıkıntısı yaşanmaya başladığının da altını çizdi.

AKILLI SAATE % 8 BANDROL

Dün Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla bandrole tabi cihazlar listesi yenilendi. Tüm cep telefonlarından yüzde 10 oranında bandrol alınmasına olanak sağlayan karara göre, bilgisayar ve tabletlerden de yüzde 2 oranında bandrol alınacak. Akıllı kol saatleri ve navigasyonlu multimedya cihazlarından da artık yüzde 8 oranında TRT bandrol payı alınacak.