Borsa İstanbul, ikinci ulusal pazarda işlem görmekte olan Taraf Gazetecilik paylarının bu pazardan çıkartılarak, 17 Nisan'dan itibaren gözaltı pazarında işlem görmesine karar verdi. Borsa İstanbul tarafından KAP'a yapılan açıklamada, söz konusu kararın; Taraf Gazetecilik'in ilişkili taraflarından olan ticari olmayan alacaklarının devam etmesi, vadesi geldiği halde ödenmemiş vergi, SGK ve personel borcunun bulunması ve ilişkili tarafları lehine vermiş olduğu teminat, rehin, ipotek ve kefaletlerin tamamen kaldırılmaması dikkate alınarak verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Taraf Gazetecilik sermayesinin 800,000 TL nominal değerli kısmının bağlı ortaklığı Mürekkep Matbaacılık tarafından Başar Arslan'dan satın alınmasına ilişkin sürecin Kurumsal Yönetim ve Geri Alınan Paylar Tebliğleri ile kamuyu aydınlatma mevzuatına uygun olmamasının da şirketin gözaltı pazarına alınmasının bir başka nedeni olduğu belirtildi. Taraf Gazetecilik hisseleri saat 1545'te yüzde 1.49 artışla 2.04 liradan işlem görüyor.

GÖZALTI PAZARI NEDİR?

Gözaltı Pazarı 1996 yılında faaliyete geçti. Hisse Senetleri Piyasasında işlemler çeşitli pazarlar kapsamında gerçekleştiriyor. İMKB kotasyon şartlarını tümüyle karşılayan şirketler Ulusal Pazar'da işlem görüyor. Gözaltı Pazarı, belirli koşulların ortaya çıkması sonucunda, şirketlerin izleme ve inceleme kapsamına alınması durumlarında sürekli gözetim, denetim ve izleme ortamında, yatırımcıların devamlı ve zamanında bilgilendirilmesini sağlayacak önlemlerle birlikte, hisse senetlerinin İMKB bünyesinde işlem göreceği bir pazardır. Bu pazarda yer alan şirketler sadece saat 14:00-15:00 saatleri arasında borsada işlem görebiliyor. Hisse senetleri Borsa'da işlem gören şirketler ve/veya hisse senetleri işlemleri ile ilgili olarak olağandışı durumların ortaya çıkması, kamunun zamanında, tam ve sürekli olarak aydınlatılmasında ve mevcut düzenlemelere uyum konusuna gerekli özenin gösterilmemesi gibi durumlarda Gözaltı Pazarı kararı verilir.

(Reuters)