Benzine ağustos ayı içinde üç haftada gelen üç zamla birlikte litre fiyatı rekora koşmaya başladı. Temmuz sonunda 4.30 lira olan benzinin litresi 1 Ağustos'ta 4.39 liraya, 11 Ağustos'ta 4.47 liraya, bugün itibariyle de 4.58 liraya çıktı.

Türkiye'de benzin fiyatları en yüksek rakama Mart sonunda 4.70 lira ile ulaşmıştı.

Uluslararası pazarlardaki petrol fiyatları ve içeride doların değerine göre belirlenen benzinin litresi yılbaşında 4.32 lira seviyesinde bulunuyordu. Yılbaşından bu yana bakıldığında depoyu doldurmanın ortalama maliyeti 194 liradan 206 liraya çıkmış oldu.

TÜRKİYE DÜNYADA İKİNCİ
Türkiye dünya sıralamasında en pahalı benzinin satıldığı ikinci ülke konumunda bulunuyor. Bloomberg'in araştırmasına göre Norveç bir galon (3.7 litre) benzine ödediği 10.1 dolarla zirvede bulunuyor. Onu Türkiye 9.6 dolar ve İsrail 9.3 dolarla izliyor.

PETROL 98 DOLARIN ÜZERİNDE
Uluslararası piyasalarda ham petrol fiyatları bugün 98 doların üzerine çıktı. Fiyatlardaki artışta Fed'in ABD ekonomisindeki toparlanmayı desteklemek için harekete geçebileceği beklentisi etkili oldu.

Fed'in son toplantısına ilişkin tutanaklarda, ekonominin kayda değer büyüme göstermemesi halinde “yakın bir zamanda” yeni parasal teşvik tedbirlerine gerek duyabileceği kaydedildi. (hürriyet)