Önceki yıllarda bayramlarda biletsiz kalan yolcular erkenden biletlerini alınca daha şimdiden otobüs ve uçak biletleri tükendi. Havayolu firmalarının ekonomik sınıftan biletleri kapışılınca sadece daha pahalı olan biletler kaldı.

EK SEFERLER KONACAK MI?

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mehmet Erdoğan, Ramazan Bayramı nedeniyle 19-27 Temmuz tarihlerinde özellikle 8-10 saatin üzerindeki uzun hatlarda otobüs biletlerinin yüzde 90'ının satıldığını bildirdi.

Türkiye'de günlük 15 bin otobüs seferi yapıldığını bildiren Erdoğan, bayram dolayısıyla günlük 750 bin kişinin otobüslerle taşınacağını söyledi. Bu süreçte sadece İstanbul otogarından günlük 2 bin 500 civarında otobüsün Anadolu'ya doğru hareket edeceği tahmin ediliyor.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mehmet Erdoğan, yoğun talep nedeniyle D2 belgeli otobüslerle de yolcu taşınmasına izin verilmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına başvuruda bulunduklarını söyledi. Eğer izin gelirse ek seferler konulabilecek.

Bu arada OnlineTerminalim.Com sitesinden yapılan açıklamada yolcuların tüm otobüs firmalarının normal ve ek tüm seferlerini karşılaştırıp biletlerini online olarak sitelerinden alabilecekleri duyuruldu. Dilerseniz aşağıdaki linkten ilgili siteyi ziyaret edebilirsiniz:

Online Otobüs Bileti Al

OnlineTerminalim.Com sitesinden yapılan açıklamada ayrıca THY, Anadolujet, Atlasjet, Borajet, Sunexpress gibi tüm havayollarının ekonomik, indirimli ve tüm biletlerinin de aşağıdaki adresten sorgulanıp, online olarak alınabileceği duyuruldu:

Online Uçak Bileti Al