Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamuya alımları belirli bir süre dondurduklarını söyleyerek, "Önümüzdeki süreçte kamuya personel alımında hükümet olarak cimri davranacağımız bir yıl olacağını söyleyebilirim. Bakanlıklardan gelecek ihtiyaçları minimize ederek değerlendirme yapacağız” dedi.

Müezzinoğlu, NTV’de katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçici iş ilişkisiyle ilgili Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"KAMUYA ALIMLARI BELİRLİ BİR SÜRE DONDURDUK”

400 bin iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezununun alımıyla ilgili soru üzerine Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Kamuya alımları belirli bir süre dondurduk. Bir de kamu alımları sistematiğini, kamuya alımı güçlü yaptığımızda, millete hizmetimiz çok artmıyor. Esasında kamuyu bu anlamda daraltan diğer dinamikleri yükseltirsek Türkiye aslında geleceğe daha güvenle bakar.

Yalnız o alan değil, önümüzdeki süreçte kamuya personel alımında hükümet olarak cimri davranacağımız bir yıl olacağını söyleyebilirim. Bakanlıklardan gelecek ihtiyaçları minimize ederek değerlendirme yapacağız.”

Bakan Müezzinoğlu ayrıca, çalışan ebeveyne yarım gün mesaisi konusunu bu haftaBakanlar Kurulu'nun imzasına açacaklarını söyledi.