Akbank, maruz kaldığı siber saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Siber saldırı iddiasını doğrulayan Akbank, gerekli önlemlerin alındığını ve sistemlerinin sorunsuz olarak çalıştığını duyurdu.

Reuters tarafından 12 Aralık’ta haberleştirilen SWIFT Yurtdışı Para Transfer Sistemleri’ne yönelik saldırının, 8 Aralık’ta yaşandığı belirtildi. Açıklamada olası zararın 4 milyar dolar seviyesinde olduğu ifade edildi. Zararın sigorta kapsamında olduğun dikkat çekilirken, sistemlerin sorunsuz şekilde çalıştığı aktarıldı.

Akbank tarafından, dün akşam saatlerin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklama şu şekilde:

“Bankamızın yurtdışı para transferleri ile ilgili bilgisayar sistemlerine bir atakta bulunulmuştur. Bankamız gerekli tüm önlemleri ivedilikle almıştır ve tüm sistemlerimiz sorunsuz olarak çalışmaya devam etmektedir. Bu veya başka herhangi bir konuda müşterilerimize yansıyan herhangi bir olumsuzluk, kayıp ya da güvenlik sorunu bulunmamaktadır.
Bu konunun Bankamızın mali tablolarına önemli bir etkisi olmayacaktır, olası zarar Bankamızı koruyan Bankers Blanket Bond sigortası kapsamına girmektedir.”