Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı, yüksek maliyeti ve günlük gider kalemleriyle gündemden düşmüyor. 400 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu olan Saray’ın üç aylık elektrik harcamasını gösteren faturalar, yapım maliyetlerinin yanı sıra sabit giderlerinin de ne kadar yüksek olduğunu ortaya koydu. Aydınlatma sistemlerinden asansörlere, iklimlendirme sistemlerinden mutfak elektriğine, inşaatı devam eden alanlardan güvenlik sistemlerine kadar birçok alanda elektrik harcanıyor. Faturaların yüksekliği Saray’ın önümüzdeki dönemde de Türkiye ekonomisi açısından önemli bir gider kalemi oluşturacağını gösteriyor.

GÜNLÜK ELEKTRİK MASRAFI 40 BİN TL'NİN ÜZERİNDE

Toplam maliyetinin 5 milyar TL’yi aştığı ileri sürülen Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın üç aylık elektrik faturası astronomik rakamıyla dikkat çekti.

18 Aralık 2014 ile 18 Mart 2015 tarihleri arasında gelen faturalara göre elektriğe ödenen para 3 milyon 614 bin 684 TL. Buna göre, Saray’ın günlük elektrik masrafı 40 bin liranın üzerinde. Saray’ın elektriğe 3 ayda harcadığı para, yaklaşık 4 bin asgari ücretlinin aylık maaşına denk geliyor. Saray’ın yıllık elektrik gideri ise 14 milyon lirayı geçiyor.