Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İsrail'in Türkiye için önemli bir ülke ve müttefik olduğunu savunarak, "İsrail ile inşallah bu hafta sonu, özür dileme, tazminat ve Gazze'nin insani ihtiyaçlarının karşılanmasının garanti altına alınması ile ilgili gelişmelerde sonuçlar alınacak. Bizim için İsrail önemli bir ülke ve müttefik” dedi.


Nihat Zeybekci, Britanya’da yapılan halk oylamasından çıkan sonucun önemli ve tarihi bir kırılma noktası olduğunu belirterek, "İngiltere'de anketler tam anlamıyla ters köşe oldu. Avrupa Birliği'nin yeniden sorgulandığı, köklü bir şekilde temellerinin sarsıldığı, bundan sonra değişimlerin olacağı dönem başlıyor. İngiltere siyasi olarak Avrupa Birliği'nden mutlaka ayrılacaktır. Halkın iradesi böyle diyor. İngiltere Avrupa Birliği ile ekonomik entegrasyonuna devam edecektir. Avrupa Birliği anlamında üst düzeyde bir kayıp. Avrupa Birliği'nin 2009'dan sonraki her yüzde 35 büyümesi İngiltere'den kaynaklanıyordu. İngiltere'nin kararı başka gelişmeleri de tetikler. Türkiye'nin Gümrük Birliği kapsamındaki ekonomik entegrasyonu daha güçlü olacaktır. Başka ülkeler İngiltere'nin olmadığı bir Avrupa Birliği'nin tek kanatlı olduğu endişesi taşıyacaktır" dedi. 

İSRAİL ÖNEMLİ BİR MÜTTEFİK”

Bakan Zeybekci, İsrail'in Türkiye için önemli bir ülke ve müttefik olduğunu belirterek, "İsrail ile inşallah bu hafta sonu, özür dileme, tazminat ve Gazze'nin insani ihtiyaçlarının karşılanmasının garanti altına alınması ile ilgili gelişmelerde sonuçlar alınacak. Bizim için İsrail önemli bir ülke ve müttefik. Gerek ekonomik gerek askeri gerek stratejik anlamda işbirliği amaçladığımız, ülkemizin menfaatlerini en üst düzeyde maksimize edecek bir müttefiğimiz. O anlamda da işbirliği yapmamız gereken bir ülkedir. Bu hafta sonu iyi sonuçlar alacağımızı tahmin ediyorum" diye konuştu.