Türkiye'de bulunan ekoloji aktivistleri, halkın yaşam alanlarına ve doğaya yönelik fütursuz ve denetimden uzak neoliberal saldırganlığa karşı 10-20 Temmuz tarihleri arasında ‘Yaşam Yolculuğu'na çıkıyor. Yolculuğa ekoloji hareketinden önde gelen aktivistler, akademisyenler, yazılı ve sosyal medyadan gazeteciler, hukukçular ve sanatçılar katılacak.

Yolcuğun ilk bölümü Akdeniz, Ege, Marmara ve Trakya bölgelerindeki ekolojik hareketleri kapsayacak. İkinci bölümü ise Batı ve Doğu Karadeniz üzerinden Dersim ve Diyarbakır hattına yönelecek.

Yaşam Yolculuğu’nun 10 Temmuz'daki ilk durağı ise Nükleer Santrallerle gündeme gelen Mersin Akkuyu olacak. 9 Temmuz akşamı İstanbul’dan hareket edecek otobüslerle 10 Temmuz’da Akkuyu’ya ulaşacak ekolojistler, 11 Temmuz tarihinde Akkuyu’da planlanan nükleer santral için halkın talebi üzerine gelen bilirkişi heyetini karşılayacak.



Öte yandan yolculuk esnasında derlenecek fotoğraf, video, röportaj ve haberlerden Yaşam Yolculuğu'nun belgeseli oluşturularak Türkiye’de 2016 yılı içerisinde çevre ve doğa sorunlarının bütünlüklü görünümü kamuoyuna yansıtılacak.

Türkiye çapında kurgulanan yolculuk tamamlandıktan sonra ise İstanbul’da sempozyum ve paneller düzenleyerek bölgeler arasında ekolojik sorunları karşılaştırılacak.  (KAynak: DİHA İzmir)