Ekoloji Kolektifi öncülüğünde bir araya gelen yaşam savunucularının desteğiyle kurulan ve çevre mücadelesi konusunda yurttaşların sorularına cevap verecek Ekolojik Haklar Merkezi hayata geçirildi.

Türkiye’de bir ilk olan merkezin amacı, ekolojik temelli sorunlar ortaya çıkmadan önce yurttaşların hangi haklara sahip olduğunu öğrenmelerine, doğru bilgiye nasıl ulaşabileceklerine ve sorunlarıyla ilgili nerelere başvurabileceklerine dair destek vermek.

Çevre ve hayvan hakları örgütleri gibi oluşumların da desteğini alan bu platform sayesinde, Türkiye’nin herhangi bir şehrinde yaşayanlar, sorunlarına ya da merak ettikleri sorulara yönelik cevapları online destek hattı ve sesli mesajlarla cevap bulabilecek.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Yeşil Gazete’nin haberine göre 0850 885 13 56 numaralı telefonu arayarak, mesaj kutusuna not bırakarak ya da yardım masası ve canlı destek panelini kullanarak soru ve sorunlar paylaşılabilecek.

Kişi, telefonla aradığında ise iletişim bilgilerinin girilmesi isteniyor ve sorunun içeriğine göre en kısa sürede yazılı olarak başvurana dönüş yapılıyor.