Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, 'ekmek' ile ilgili açıklamaları nedeniyle gözaltına alındı. Kolivar, ifade verecek.

"Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor" sözlerinin ardından AKP'li yetkililer tarafından hedef gösterilen Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar gözaltına alındı.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, dün HaberTürk TV’de Afşin Yurdakul’un sunduğu programda, "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor" ifadelerini kullandı.

Kolivar'ın açıklamalarına AKP'li yöneticiler tepki gösterdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın sözleri nefret söylemidir. Milletimizi ve ekmeği aşağılayan açıklamaları hadsizliktir" dedi.

Çelik, şunları söyledi: "Bu şahsın milletimizi ve ekmeği aşağılamanın yanı sıra husumet siyasetinin elamanı olduğunu belli eden açıklamaları ise başlıbaşına nefret siyasetidir."

Bu şahsın milletimizi ve ekmeği aşağılamanın yanı sıra husumet siyasetinin elamanı olduğunu belli eden açıklamaları ise başlıbaşına nefret siyasetidir.