Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM), Yargıtay tarafından kapatılan, dava süreci Anayasa Mahkemesi’nde devam eden Emniyet-Sen'in Genel Başkanı Faruk Sezer hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından Sezer’den açıklama geldi.

Sezer, "Eğer iddia ettiğim intihar olayları ya da polisin sorunları ile ilgili yalan beyanda bulunuyorsam EGM gerçek sayıyı ya da doğruları şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıklamakla yükümlüdür” dedi.

'EGM HUKUKİ SÜRECİ GÖRMEZDEN GELDİ'

"Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 29.03.2022 tarihli basın açıklaması ile hakkımda isnat ettiği ve gerçeği yansıtmayan iddialara cevabımdır” başlığıyla ve "Dosyası 4 yıldır AYM'de bekletilen Emniyet-Sen Genel Başkanı. Emekli Polis Memuru Polis Hakları Savunucusu" sıfatıyla açıklamasını yayınlayan Sezer şunları kaydetti:

“EGM ‘SÖZDE’ DİYEREK HUKUKİ SÜRECİ GÖRMEZDEN GELDİ”

Emniyet Genel Müdürlüğü 29.03.2022 tarihli basın açıklamasında, 09.11.2012 tarihinde Ankara Valiliği'ne sunulan dilekçe ile kanunda belirtildiği şekilde kurulan ve Çankaya Seçim Kurulunca 02.03.2013 tarihinde Genel kurulu yapılarak hukuka uygun şekilde faaliyet yürüten sendikamıza "yok hükmündedir" diyerek, bana da "sözde" Emniyet-Sen'in Genel Başkanı ithamında bulunarak hukuki süreci görmezden gelmiştir. Özellikle belirtmek isterim ki, EGM'nin "sözde" ithamını kabul etmiyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız ve tarafsız yargıçlarının gözetiminde yapılan seçimle Emniyet-Sen Genel Başkanı olarak seçildim. Mazbatamda Çankaya 1 No'lu Seçim Kurulu Başkanı Bahattin Öztaş'ın mührü ve imzası vardır. Görüleceği üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin tarafsız yargıçlarınca yapılan sözde değil, özde seçimle Emniyet-Sen Genel Başkanı olan ve Emniyet-Sen'i resmi iş ve işlemlerinde kanun önünde temsil etmeye yetkili kişiyim.

“BAŞVURUM 4 YILDIR SONUÇLANDIRILMADI”

Bu yetkiye dayanarak Anayasa Mahkemesi'nde devam eden kapatma davasında bireysel başvurucu olarak Anayasa Mahkemesi'ne 21.02.2018 yılında başvurdum. Anayasa Mahkemesi'ndeki başvurum 4 yıldır sonuçlandırılamamıştır. Anayasa Mahkemesi bireysel başvurularda AİHM kararlarına göre, uluslararası sözleşmeler ışığında karar verdiği için de bu kapatma davasının lehimize sonuçlanacağından eminim.

“EGM KAMUOYUNA AÇIKLAMAKLA YÜKÜMLÜ”

EGM yapmış olduğu basın açıklamasında beni, teşkilatla ilgili "mesnetsiz ithamlarda" bulunmakla suçlamaktadır. Eğer iddia ettiğim intihar olayları ya da polisin sorunları ile ilgili yalan beyanda bulunuyorsam EGM gerçek sayıyı ya da doğruları şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıklamakla yükümlüdür. EGM'nin tarafıma yapmış olduğunu belirttiği suç duyurusunun sebebi basın açıklamasında belirtilmemiştir. Ancak benim hiçbir açıklamamda, röportajımda, tv programımda ve canlı yayınlarımda suç unsuru yoktur. Olması da mümkün değildir. Reddediyorum. EGM'nin yaptığı basın açıklamasından sonra hakkımda yalan ve iftiraya dayalı haber yapan basın kuruluşları hakkında da hukuki süreci başlattığımızı kamuoyuna saygı ile duyururum."