Türkiye genelinde 1-7 Ekim tarihleri arasında Tüm Din Hizmetleri Derneği (TÜM-DİN-DER) tarafından yapılacak “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında çocuklara yönelik “7 Yaşındayım, Namaza Başlıyorum” kampanyası düzenlenecek. 6 Ekim Pazar günü Fatih Camii’nde öğle namazında yapılacak etkinlikte toplu namaz kılmaya gelen çocuklara çocuk seccadesi ve tesbihin yanı sıra erkek çocuklara takke; kız çocuklara ise başörtüsü verilecek. Etkinliğe katılan çocuk ve ailelerine yapılacak çekilişle 10 cumhuriyet altını da verilecek.

Çocuklara sürpriz hediyelerin de dağıtılacağı duyurulan etkinlik için hazırlanan afişlerde “6-12 yaş aralığındaki çocuklarımızın toplu namaza başlama merasimine, tüm çocuklarımızı aileleriyle birlikte bekliyoruz” ifadeleri yer alırken namaz kılan takkeli bir erkek çocuk ile türbanlı bir kıza ilişkin görüntülere yer veriliyor.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, son 10 yılda Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan üniversite ve Milli Eğitim Bakanlığı’na 5 bin 360 geçiş olduğunu açıkladı. CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar’ın soru önergesini yanıtlayan Bozdağ, "Kutlu Doğum Haftası" olarak adlandırılan tarihle ilgili olarak “2007 yılında alınan bir prensip kararına istinaden miladi takvime göre peygamberimizin doğum tarihine denk gelen 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanmaya başlanmış ve bu tarih sabitlenmiştir. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri 20 Nisan tarihinde sona ermektedir. Dolayısıyla önergede ifade edildiği gibi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk getirildiği şeklindeki iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır” dedi.

Formasyon aldılar... Acar’ın, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan diğer kurumlara geçişle ilgili sorusu üzerine de Bozdağ, “Son 10 yılda Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan üniversitelerin ilahiyat fakültelerine öğretim elemanı, Milli Eğitim Bakanlığı’na pedagojik formasyon almaları sebebiyle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi meslek dersleri öğretmeni ve yükseköğrenim gördükleri alanlarla ilgili olarak diğer kurumlara naklen geçen personel sayısı 5 bin 360 kişidir” dedi. (Cumhuriyet)