Soner Aydın / Demokrat Haber - Mersin

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hizmet Vakfı arasında imzalanan protokole göre, pansiyonlarda kalan öğrencilere “Değerler Eğitimi” adı altında, aralarında tekniker, peyzaj mimarı, kimyagerin de olduğu “Gönüllü Eğitimciler” tarafından eğitim verilecek.

LİSTEDE ‘PEYZAJ MİMARI’ BİLE VAR!

Hizmet Vakfı İl Koordinatörü Volkan Aktaş’ın 2 Ekim 2014’te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdiği ve içinde öğrencilere eğitim verecek olan “Gönüllü Öğreticilerin” listesinin olduğu dilekçede, mühendisten teknikere, imamdan peyzaj mimarına, icra memurundan kimyagere farklı meslek dallarındaki "eğitimciler" yer alıyor.

BAKANLIK NEYİ HEDEFLİYOR?”

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Eğitim-Sen Şube Balkanı Sinan Muşlu, imzalanan bu protokolle vakfın yapacağı çalışmaların önünün açılacağını dile getirdi. “Mersin Valiliğinin 2 Ekim 2014’te Kaymakamlıklara ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine yazdığı ekli listede isimleri bulunan gönüllü öğreticilere yardımcı olunması istenmiştir” diyen Muşlu Bakanlığa, “Bakanlık bu vakıfla protokol imlama ihtiyacını niçin duymuştur. Bu Vakfın “Gönüllü Eğitimciler” inin vereceği eğitimlere neden muhtaçtır? Bu eğitimlere Bakanlık neyi hedeflemiştir?” diye sordu.

“HERKESİ DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

Özellikle yatılı okullarda kamuoyundan gizlenerek ve çok büyük ihtimalle öğrenci velilerinin bilgisi ve onayı olmadığını kaydeden Muşlu, ”Bu çocuklarımıza bir siyasal İslam ideolojisi kapsamında dersler verilmektedir. Bu noktada tüm ilgili hukuki çevreleri, demokratik oluşumları, halkımızı ve öğrenci velilerimizi duyarlı olmaya ve öğrencilerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.