Türkiye genelinde 100 kadar şubesi bulunan Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Dershaneleri’nin sahibi Nazmi Arıkan ve şoförünün öldürüldükleri ortaya çıktı.

Arıkan ve şoförü bıçaklanarak öldürüldü.

Eğitim sektöründe yarım asrı aşkın bir süredir faaliyet gösteren Nazmi Arıkan’ın bayram nedeniyle Çanakkale Gelibolu’daki çiftliğine gittiği öğrenildi.

OLAY GECE YAŞANDI

halktv.com.tr’nin edindiği bilgilere göre, dün gece bir grup, Nazmi Arıkan ve şoförünün Çanakkale’de Gelibolu ilçesinin Karainebeyli Mahallesi’nde bulunan çiftliğine gitti.

Burada, taraflar arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Arıkan ve şoförü bıçaklanarak öldürüldü.

DAVALARI VARDI

Arıkan’ı yakından tanıyan bir sektör kaynağı “Son 2-3 yıldır Gelibolu’daki çiftliğinde yaşıyordu. İşlerini oğlu K. Arıkan takip ediyordu. Fen Bilimleri markası nedeni ile birileri ile davalıktı. Yine benzer şekilde, bazı bayiler ile de alacak-verecek konusunda davaları vardı” diye konuştu.

Yaşamını yitiren Nazmi Arıkan’ın, MEF okullarının sahipleri ile de yakın akraba oldukları anlaşıldı.

NAZMİ ARIKAN KİMDİR?

Nazmi Arıkan, Yozgat’ın Sorgun ilçesi Salur köyünde doğdu. Salur köyünde ilkokul ve ortaokulu okudu. Sonrasında Tokat Öğretmen Okulu’nu bitirerek sınıf öğretmeni oldu. Gazi Eğitim Enstitüsü’nde okuyarak fizik öğretmenliği diplomasını aldı.

 MEF Dershanesi’nde öğretmenlik yaparken, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği’ni okudu.

1997 yılında Fen Bilimleri Merkezi Dershanesi’ni devraldı. Tek şube olarak aldığı dershane 2012 yılında İstanbul’da 25, Türkiye genelinde ise 80 şubeye ulaştı. 2011 yılında Fen Bilimleri Okulları’nı açtı.

Evli, iki çocuk sahibiydi.