Milli Gazete'nin Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde (SBÜ) seçmeli olarak okutulan 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' dersini hedef göstermesinin ardından dersle ilgili soruşturma başlatıldı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, dersin başka üniversitelerde zorunlu olmasına karşın SBÜ müfredatında "seçmeli ders" olarak okutulduğu ifade edildi.

Gazetenin "Üniversitede fıtratı temelden reddeden ders" başlıklı haberi sonrası, Ebelik bölümünde okutulan derse soruşturma başlatan üniversite yönetiminden, "Aile yapımızı, toplumsal değerlerimizi hedef alan, örf, adet ve kadim geleneklerimize, dini ve milli değerlerimize zarar veren hiçbir ders içeriğini kabul etmemiz, izin vermemiz, hoş görmemiz veya onaylamamız asla mümkün değildir. Ders bahanesiyle de olsa milli ve mukaddes değerlerimizin tartışma konusu yapılmasını asla tasvip etmiyoruz. Gençlerimizi milli duygularla yetiştirmeyi ilke edinen üniversitemizin aynı hassasiyetleri taşıdığının ve çalışmalarını bu doğrultuda yürütmekte olduğunun bilinmesini arzu etmekteyiz" açıklaması geldi.

Milli Gazete derste "eşcinsellik öğretildiğini" ve "fıtratın reddedildiğini" savunarak bugünkü haberiyle bu kararı "Milli Gazete’den bir gazetecilik başarısı daha!" diye kutladı.

Haberde, "Manevi ve toplumsal değerlerimizin erozyona uğratılmasına engel olmaya devam ediyor" ifadeleri yer aldı.