YÖK, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne vekaleten Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Şenocak'ı atadı.

Osmangazi Üniversitesindeki saldırı ile ilgili konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Bu olayla alakalı başlatmış olduğumuz idari soruşturma en kısa sürede tamamlanacaktır. Osmangazi Üniversitemizin, bu travmaya sebep olan hadisenin etkisinden kurtulabilmesi için her türlü gayreti sarf edeceğiz" dedi.

Osmangazi Üniversitesindeki saldırı ile ilgili yapılan olağanüstü toplantı sonrası konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Bu tür saldırıların akademik ortamlarda tekerrür etmemesi, üniversitelerimizin bilim, huzur ve güven mekanları olması için gerekli güvenlik tedbirlerinin gözden geçirilmesi rektörlerimize tekrar hatırlatılacaktır" ifadesini kullandı.

"Osmangazi Üniversitemizin, bu travmaya sebep olan hadisenin etkisinden kurtulabilmesi için her türlü gayreti sarf edeceğiz." diyen Saraç, şunları söyledi: "Üniversitelerimiz terör örgütleriyle mücadeleyi, terör örgütlerine sıfır toleransla ve mağduriyetlerin yaşanmaması için azami dikkatle sürdürmelidir. Bu bağlamda, üniversite rektörlerimizle bu toplantıdan çıkan sonuçlar paylaşılacaktır."