Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, NTV yayınında soruları yanıtladı. Okullarda yüz yüze eğitime 4 Ocak 2021'den itibaren geçilip geçilemeyeceğinin gelecek hafta yapılacak kabine toplantısında bu tekrar değerlendirmeye alınacağını söyleyen Selçuk, "4 Ocak bu tablo içerisinde iyimser bir tahmin.” dedi:

“Okulların bir an önce açılmasını isteyen bir bakış açım var. Çünkü çocuklarımızın sadece öğrenme kayıpları değil sosyal, duygusal kayıpları da çok önemli. Velilerimizin içinde bulunduğu sıkıntıların farkındayız."

Hazırlık senaryoları içinde yarıyıl tatilinin öne alınmasının da söz konusu olup olmadığı sorulan Selçuk, "Tabii var. Bu gerek sınavlar açısından gerek yapılabilecek iş ve işlemler konusunda var. Gerekse salgının seyriyle alakalı olarak var.” yanıtını verdi.

Bakan Selçuk, tablet dağıtımıyla ilgili soru üzerine, şu ana kadar 150 bine yakın tabletin dağıtıldığını açıkladı. Selçuk, "Aralığın 14'ünde, 21'inde, 28'inde tekrar bir dağıtım süreci başlıyor. Yaklaşık 300 bin tablet dağıtımı gerçekleştirilecek bu süreçte. Ocak ortasına kadar da 500 bin tabletin dağıtımı tamamlanmış olacak." bilgisini paylaştı.

Selçuk, "'Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan kreşler açık, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olanlar kapalı. Biz burada mağdur oluyoruz' diyen çalışan aileler var. Yeni bir adım söz konusu mu?" sorusu üzerine, Milli Eğitim Bakanlığının daha çok 4-5-6 yaş anasınıfları gibi kurumlardan sorumlu olduğunu, kreşlerin ise daha ziyade 0-3 yaş arasındaki çocukları kapsadığını anlattı.