Cumhur İttifakı’nın eriyen oyları nedeniyle Saadet Partisi’ni (SP) ittifaka çekme çabaları sürerken Milli Eğitim Bakanlığı’ndan da (MEB) ‘Milli Görüş’ adımı gecikmedi.

SP’nin gençlik çalışması olarak bilinen Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) okullarda yarışma düzenlemesi talebi MEB tarafından kabul edildi.

AGD, MEB’in izniyle ortaokul ve lise öğrencilerine Siyer-i Nebi yarışması düzenleyecek. Online olacak yarışma için tüm okullara MEB’den yazı gönderildi.

Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren AGD yetkilisi gerekli izinleri aldıklarını ve pandemi nedeniyle fiziki temas etmek istemediklerinden etkinliği online düzenleme kararı aldıklarını aktardı.

AGD’nin sitesinden de duyurulan yarışmada lise öğrencilerine şu ödüller verilecek: Birinciye 3 bin TL ve kitap seti, ikinciye 2 bin TL ve kitap seti, üçüncüye bin TL ve kitap seti, dördüncü ile beşinciye 500 TL ve kitap seti, altıncı ile onuncu arasında olan kişilere ise kitap seti.

Ortaokul öğrencilerine verilecek ödüller ise şöyle: Birinciye 2 bin TL ve kitap seti, ikinciye bin 500 TL ve kitap seti, üçüncüye bin TL ve kitap seti, dördüncü ile beşinciye 500 TL ve kitap seti, altıncı ile onuncu arasında olan kişilere ise kitap seti.

DİNİ REFERANSLI AİLE EĞİTİMİ

İstanbul Sözleşmesi’nin feshini isteyenlerin sürekli başvurduğu ‘aile’ kavramı için İstanbul’da müftülük proje başlattı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol neticesinde başlatılan projede öğrenci velilerine 6 başlıkta eğitim verilecek.

Mustafa Kömüş’ün haberine göre, Eğitimin başlıkları ise şöyle:

• Aile olmak ve aile kalmak

• Ailede değerlerin önemi

• Ebeveyn tutumları ve iletişim

• Ailede çatışma ve sorun çözme becerileri ve nebevi örneklik

• Mahremiyetin yeniden tesisi

• Duygu yönetiminde dini referanslar