Bursa’nın Yıldırım ilçesinde, Erdoğan Şahinoğlu İlkokulu’ndaki öğrencilere geçen ekim ayında Ülkü Ocakları’nın yayımladığı ‘Çocuklar İçin Dede Korkut’ adlı kitabı dağıtılmıştı. Üzerinde Ülkü Ocakları ambleminin bulunduğu kitapla ilgili velilerden tepki gelince Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) soruşturma başlatmıştı. Bakanlıktan 5 ay sonra gelen açıklamada kitapla ilgili herhangi bir işleme gerek duyulmadığı belirtildi.  Veliler ise öğrencilere dağıtılan kitaplarda herhangi bir siyasi parti ambleminin bulunmasının kabul edilebilecek bir durum olmadığını söyleyerek MEB’e tepki gösterdi.

MEB 5 AY SORUŞTURDU

Hacı Bişkin'in Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, ilkokulda 5 ay önce dağıtılan bu kitaplar için bir veli, “Ben çocuğuma siyasi partilerin bastığı bu tarz kitapları okutmak istemiyorum” diyerek okul müdürüne tepki gösterdi. Okul yönetimi velilerin tepkisi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı ile bu yönde bir protokol imzalandığını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı ise bu yönde bir protokol olmadığını söyleyerek konuyla ilgili soruşturmanın tamamlanmasını bekledi.

‘DİSİPLİN VE İDARİ YÖNDEN İŞLEME GEREK YOK’

Aradan geçen 5 ayın ardından Milli Eğitim Bakanlığı, soruşturmasını tamamladı. Daha önce bu yönde bir protokol imzalanmadığını söyleyen MEB yetkilileri, aksi açıklamada bulunan okul yönetimiyle ilgili herhangi bir işleme gerek görmedi. Milli Eğitim Bakanlığı, neden herhangi bir işleme gerek görülmediğinin gerekçesini ise açıklamadı. MEB, konuyla ilgili yapılan başvuruya şu yanıtı verdi: “24.10.2019 tarihinde konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. İnceleme sonucunda disiplin yönünden, idari yönden herhangi bir işleme gerek bulunmadığına karar verilmiştir.”

Daha önce velilerin tepkisi üzerine aradığımız okul yönetiminden bir yetkili ise kitapların dışarıdan temin edildiğini söyleyerek, “Konuyla ilgili detaylı bilgimiz yok. Çocukların ellerinde kitap gördük. Dışarıdan temin edilmiştir diye düşünüyoruz” dedi. Ancak okul müdürüyle görüşen veliler müdürün kendilerine, ‘MEB’le protokol imzalandı. Bu yüzden kitaplar toplatılmayacak’ dediğini aktardı.