MEB, liseye geçiş sınavının nasıl olacağını merak eden öğrenciler için örnek sorular yayımlandı. Yeni sisteme göre merkezi sınav nitelikli liseler için uygulanacak. Toplam 60 sorunun sorulacağı sınavda da öğrenciler bugün yayımlanacak örneklerdeki gibi sorularla karşılaşacaklar.

TEOG'un yerine getirilen liseye geçiş sistemi kapsamında yapılacak merkezi sınav ile ilgili örnek sorular, MEB tarafından yayımlandı. Mahalli yerleştirme haricinde nitelikli liselere girmek isteyen öğrencilerin katılabileceği sınavda çıkacak sorular bugün yayımlanan örneklerdeki gibi olacak.

60 SORU 90 DAKİKA

Liselere geçiş için hazırlanacak bu merkezi sınav Haziran ayının ilk hafta sonu yapılacak. Sınavda öğrencilere 60 soru yönetilecek ve 90 dakika süre verilecek. Sınavda ders kitapları baz alınarak 6, 7 ve 8. sınıf konularından soru çıkacak. Soruların çoğunluğu 8. sınıftan olacak.

Sorularını MEB'in hazırlayacağı sınava giriş için puan sınırlaması olmayacak. Fen bilimleri, sosyal bilimler ve proje okullarına giriş için isteğe bağlı sınav yapılacak. Bu sınava girmek istemeyen öğrenciler eğitim bölgesi ve mahalli yerleştirme sistemi ile öğrenciler adreslerine en yakın okula yerleştirilecekler.

ÖRNEK SÖZEL SORULARI İÇİN TIKLATIN

ÖRNEK SAYISAL SORULARI İÇİN TIKLAYIN