İstanbul Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Hakan Taşdemir adlı gencin yaşamına son verdiği öğrenildi.

Taşdemir’in yaşamına son verme sebebi öğrenilemezken; ailesinin ekonomik durumunun iyi olduğunu söylediği belirtildi.

Taşdemir, derslerden arta kalan zamanda bir giyim mağazasında çalışıyordu.

EMEK GENÇLİĞİ: GENÇLİĞİ DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Üniversitede yaşanan intihara ilişkin açıklama yapan İstanbul Üniversitesi Emek Gençliği ise “Ülkemizde her geçen gün genç arkadaşlarımızın yaşamına son verdiği haberlerini alıyoruz. Gençliği bu denli çözümsüzlüğe iten koşullar gençlerin geleceğini karartmaya devam ediyor. Her ne kadar intiharlar münferit vakalar olarak gösterilmek istense de içinden geçtiğimiz derin ekonomik krizin, baskıların ve insanların yaşadığı gelecek kaygılarının bir sonucudur. İstanbul Üniversitesi Emek Gençliği olarak ailesinin ve arkadaşlarının üzüntüsünü paylaşıyoruz. Milyonlarca insanın geleceğe dair umutlarını söndüren ve insanları intihara sürükleyen, gençliğe geleceksizlik ve işsizlik dışında hiçbir şey vadetmeyen bu düzenin karşısında gençliği dayanışmaya, mücadele etmeye çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Taşdemir’in intiharına ilişkin üniversitede basın açıklaması da düzenlendi.

Açıklamayı yapan Taşdemir'in arkadaşlarından Berivan Tekin, “Bizler çok iyi biliyoruz ki bu bir intihar değil cinayettir. Ekonomik krizi yaratanlar büyük şirketlere, holdinglere, milyarlarca lira akarken, Ensar ve diğer dinci vakıflara milyonlarca lira dağıtılırken krizin faturasını ise yaptıkları zamlarla, işçilere, emekçilere, öğrencilere kesiyorlar” diye konuştu.

İÜ’DE İKİNCİ İNTİHAR

Geçtiğimiz ay İstanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünli de yaşamına son vermişti. İstanbul Fatih’te sahilde cansız bedeni bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Sibel Ünli’nin intihar sebebinin iş bulamaması, ekonomik durumunun kötü olması ve sosyal medyada dış görünüşüne yönelik alaylı mesajlardan dolayı girdiği depresyon olarak ifade edilmişti.

Genç kadının, sosyal medya hesabından yeni yıl dileğini “iş bulmak” olarak açıkladığı ve bir liraya karnını nasıl doyuracağını sorduğu görülmüştü.

Kaynak: Evrensel