Ankara Teğmen Kalmaz İlkokulu’nda birinci sınıfta okuyan kaynaştırma öğrencisi olan A.K. isimli öğrenci, öğretmen Nefise Tülay Semizer tarafından şiddete uğradı. Öğretmen’in öğrenciye yönelik darp görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı ve kısa sürede yayıldı. Olayın ortaya çıkmasının ardından MEB, olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığı açıkladı.

BirGün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre; öğretmen Temizer şiddet uygularken bir yandan da A.K.’ye oldukça yüksek sesle bağırıyor. Öğretmen Temizer bir yandan A.K.’yi darp ederken bir yandan da şunları söylüyor: “Şunu alın başımdan. Bana çok çektirdi. Yedi, bitirdi beni. Lanet olsun. Terbiyesizliği çok güzel biliyor. Çocuk değil bu, çocuk böyle olmaz.”

OKUL YÖNETİMİ: SOSYAL MEDYAYA YANSIMASIN

A.K.’nin annesi Fatma K. Olayla ilgili şunları söyledi: “Benim oğlum 3 yıldır özel eğitime gidiyordu. Konuşma güçlüğü yaşıyor. Bununla ilgili dil terapisi alıyoruz. Dil dersleri alıyoruz. Çocuğum kaynaştırma öğrencisi ve sınıfta biz istenmiyoruz engelli olduğu için. Sürekli bu tarz problemler yaşıyorduk. Öğretmen ‘Ben çocuğu istemiyorum, yapamıyorum’ diyordu. Ama buraya geleceğini tahmin etmemiştim.” Okul müdürüyle bu yaşananlarla ilgili görüştüklerini de aktaran Fatma K. “Çok üzgünler, çok özür diliyorlar. ‘Sosyal medyaya yansımasın, hallederiz’ dedi. Ama ben kesinlikle böyle bir şey istemiyorum” dedi.

ÖĞRENCİNİN AİLESİ: DAVA AÇACAĞIZ

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle de buluştuklarından bahseden Fatma K. “Milli Eğitim bakanlığı soruşturma başlatıldığını söyledi. Onlar dava açacakmış. Biz de dava açacağız. Benim çocuk özel bir çocuk. Böyle bir uygulamaya maruz bırakılması bizi çok üzdü. Öğretmen de aradı beni. Türlü bahaneler öne sürüyor. ‘Tansiyonum yükseldi, böyle bir şey olsun istemezdim’ dedi. Ben de dinlemek istemediğimi söyledim” diye konuştu.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan açıklamada, olayla ilgili inceleme ve soruşturmanın başlatıldığı bildirildi. MEB’in açıklaması şöyle: “Ankara’da bir ilkokulumuzda yaşanan ve bugün sosyal medyada paylaşılmasıyla gündeme gelen görüntülerle ilgili olarak, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından inceleme/soruşturma başlatılmıştır.” MEB kaynakları, soruşturma açılan öğretmenin görevden uzaklaştırıldığını bildirdi.