Diyanet’in “2018 Yılı Eylem Planı” çerçevesinde hayata geçirilen proje kapsamında, ilk olarak Hakkâri Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi’ne “Diyanet Yayınları Köşesi” kuruldu.

BirGün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre,  Projenin kapsamının genişletilerek, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı öğrenci yurtlarında ve cezaevlerinde de uygulanacağı ifade edildi.

‘OKUMA KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRMEK’

Diyanet’in okullara kuracağı “Diyanet Yayınları Köşesi”nde, Diyanet’in bastığı 50 kitap setine yer verileceği öğrenildi.

İlki Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi’nde kurulan köşenin açılış törenine, Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Korkmaz ve Cumhuriyet Başsavcısı Suvat Dilberoğlu da katıldı.

Diyanet ile Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) arasında imzalanan iş birliği anlaşmasıyla uygulamaya geçirilen projenin amacı “Okuma kültürünün geliştirilmesi” olarak açıklandı.

TÜM ORTAOKUL VE LİSELERDE KURULACAK

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda “Gençlik Çalışmaları Yönergesi” çerçevesinde düzenli aralıklarla etkinlik düzenleyen Diyanet’ten projeye ilişkin yaptığı açıklamada, okullara kurulacak kütüphanelerin hacminin “zamanla” büyütüleceği kaydedildi.

Okullarda, “Diyanet Yayınları Köşesi” kurulmasının öğrencilerin iyi ahlak sahibi olmalarına “vesile” olacağını savunan Hakkâri Valisi Toprak, “Müftülüğümüz tarafından Diyanet İşleri Başkanlığımızın yayınlarından oluşan 50 çeşit güzel bir setle bu okulda dağıtıma başlıyoruz” dedi.

Vali Toprak, “Diyanet Köşesi”nden faydalanan öğrencilerin bilinçlenerek kötü alışkanlıklardan uzaklaşacağını ileri sürerek, “İnşallah bütün ortaokul ve liselerimize dağıtacağımız bu eserlerimiz gençlerimizin milliyetlerine, maneviyatlarına geleneksel değerlerine, dinlerine ve bunların sonucu olarak da iyi ahlak sahibi olmalarına vesile olur” ifadelerini kullandı.

Diyanet Yayınları’nca basılan kitaplarla ortaokul ve liselerde oluşturulması planlanan kütüphaneler, akıllara Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu’nun (TIMSS) Türkiye’ye ilişkin hazırladığı raporu getirdi.

Rapora göre Türkiye’deki öğrencilerin öğrenim gördüğü okulların yüzde 38’inde yer alan kütüphanelerde 501 ila 5 bin arasında kitap bulunurken, okulların yüzde 37’sinde 500’den daha az kitap bulunuyor. Çalışmaya katılan öğrencilerin yüzde 24’ü ise okullarında kütüphane olmadığını ifade ediyor.

Kaynak: BirGün