Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28-29 Eylül tarihlerinde Almanya'yı ziyaret edeceği bildirildi. 

Almanya Cumhurbaşkanlığı, Erdoğan'ın ziyaret sırasında Steinmeier ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geleceğini açıkladı.

Erdoğan'ın 28 Eylül'de Steinmeier tarafından askeri törenle karşılanacağı, ardından da onuruna verilecek akşam yemeğine katılacağı belirtildi. Açıklamada, Erdoğan ve Merkel arasındaki görüşmelerin gündemi konusunda Türk tarafıyla "yakın istişare" içinde olunduğu kaydedildi.

Erdoğan'ın ziyareti Alman siyasiler arasında ise tartışmalara yol açıyor. Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Yeşiller Partili Cem Özdemir, "Erdoğan'ın demokratik bir ülkeden normal bir devlet başkanı olmadığını ve bu şekilde karşılanmaması gerektiğini" söylemişti. Almanya Kürt Toplumu derneği de Erdoğan'ın ziyaretini Brandenburg Kapısı'nın önünde protesto edeceğini duyurmuştu.

Almanya'daki tartışmaların ardından Die Welt gazetesi Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili bir kamuoyu araştırması yayımlamıştı. Ankete katılanların yaklaşık üçte ikisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'ya gelmesine karşı olduğunu dile getirmişti