Yeni eğitim-öğretim yılında maaşlara ilişkin düzenlemeyi soran akademisyenlere Mütevelli Heyeti Başkanı Özgür Gözükara'nın hakaret etmesiyle gündeme gelen İstanbul Arel Üniversitesi'nde akademisyenlere yönelik baskı ve hak gaspları devam ediyor.

İlerihaber.org’un haberine göre maaşlarının devlet üniversitelerinde veya diğer vakıf üniversitelerinde çalışan meslektaşlarından çok daha düşük olduğunu ifade eden Arel Üniversitesi akademisyenleri Change.org'da bir kampanya başlattı.

Akademisyenler tarafından yapılan açıklamada ise vakıf üniversitelerinde akademisyen maaşlarının, devlet üniversitelerinden düşük olamayacağını belirten 7243 sayılı yasanın resmi gazetede yayımlandığı hatırlatılırken, "Arel Üniversitesi kısa çalışma ödeneğine başvurmasına rağmen dersler ve diğer eğitim faaliyetleri devam ediyor. Akademisyenler normalden daha çok çalışıp daha az kazanıyor" denildi.

Açıklamada, "Üniversite yönetiminin, çalışanlara yönelik mobbing, hakaret ve angarya gibi baskıları devam ediyor. Geciken maaşlarını soran akademisyenlere mütevelli heyeti başkanı Özgür Gözükara’nın cevabı, akademik e-mail grubuna 'Ahlaksız' diye başlayan bir tehdit mesajı yazmak oldu. Arel Üniversitesi yönetimini 7243 sayılı kanunu uygulamaya ve akademisyenlerin maaşlarını devlet üniversitelerine denkleştirmeye çağırıyoruz" denildi.

Kampanya linkine ulaşmak için tıklayınız.