Milli Eğitim Bakanlığı, 21-22 Mart'ta yapılacak açık öğretim kurumları sınavlarını erteleme kararı aldı.

Önümüzdeki hafta sonu yapılacak olan açık öğretim kurumları sınavları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ertelendi. Bakan Ziya Selçuk, yurt dışı sınavlarını daha önce ertelediklerini hatırlatarak ertelenen sınavların birleştirilerek eylül ayında yapılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, üç milyon öğrencinin gireceği sınavların korona virüsü salgını nedeniyle ertelendiği şöyle duyurdu: “Bildiğiniz gibi korona virüsü önlemleri çerçevesinde tüm süreçlerimizi gözden geçiriyor ve gerekli önlemleri alıyoruz. Bu kapsamda 21 ve 22 Mart tarihlerinde yapılacak ve yaklaşık üç milyon öğrencinin gireceği, 400 binin üzerinde öğretmenimizin görev alacağı açık öğretim kurumları sınavlarını erteleme kararı aldık. Bu sınavların yurt dışı merkezlerindeki sınavlarını önlem olarak zaten önceden iptal etmiştik. Dolayısıyla bu sınav hem yurt içi hem de yurt dışında söz konusu tarihlerde yapılmayacak.  Arkadaşlarımız bu sınavın ne zaman yapılabileceği ile ilgili çalışmayı da tamamladılar. Eylül ayında yapacağımız ek sınav tarihi ile bu sınavı birleştireceğiz ve ertelenen sınavı eylül ayı içerisinde yurt içi ve yurt dışında aynı tarihlerde yapacağız.”

UZAKTAN EĞİTİM NASIL YAPILACAK? 

Öte yandan, ilk ve orta öğretimde eğitime verilen 1 haftalık tatilin, Nisan ayındaki tatilin öne alınması olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, tatilin ardından 23 Mart Pazartesi günü uzaktan eğitimin başlayacağını söyledi. Öğrencilerin eğitiminin aksamaması için ulusal düzeyde bir eğitim platformu oluşturduklarını vurgulayan Selçuk, ”Esasen ilk hafta, nisan ayının başındaki ara tatilin öne alınması şeklinde. İkinci hafta ise korona virüsü dolayısıyla Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından önerilen bir durum. Tamamen eğitime ayrılmış birkaç televizyon kanalı söz konusu. Bütün ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz için sabahçı ve öğlenci olmak üzere belirli zaman dilimleri ayrıldı. Hangi sınıf seviyesinde, hangi öğrencilerimizin, hangi dersleri, nasıl takip edebilecekleri ilan edilecek. İçeriklerin çok önemli bir kısmı hazır. Bir kısmı da hazırlanmaya devam ediyor. 23 Mart günü de bunun başlangıcını da yapacağız” dedi.

Televizyondan yapılacak uzaktan eğitim yayınına ilişkin bilgi veren Selçuk, şunları söyledi: “Orada gün boyunca bir yayın olacak. Gün boyunca var olan yayınların hangi saati, hangi sınıf seviyesindeki öğrenciler içindir bunlar belirlendi. Diyelim ki ben ilkokul 4. sınıfta öğrenciyim. Hangi gün, hangi saatte benim derslerimin içeriği, hangi kanalda olacak? Bunun bir listesi var. Dolayısıyla diyelim ki pazartesi, salı, çarşamba sabah ya da öğleden sonra hep belli saatlerde ortaokul 2. sınıf, lise 2. sınıf ya da 5. sınıf gibi, hangi sınıfsa bütün öğrencilerimiz kendi derslerinin içeriğini oradan rahatlıkla izleyebilirler. Ayrıca bazı canlı yayınlar da söz konusu olabilecek. Öyle bir desteğimiz de olacak. Bu kanallar mevcut kanallar olmadığı için gün boyu Milli Eğitim Bakanlığının içeriklerine dair hizmetlerde kullanılabilecek.”