Salgınında vaka sayılarının dün 55'i aşması alarm zillerini çaldırdı. Vaka sayılarındaki rekor artış İl Hıfzıssıhha Kurulları'nı harekete geçirdi. 

Buna göre birçok ilde yüz yüze eğitime ara verildi. Yüz yüze eğitime ara verilen iller şunlar:

Samsun: 8'inci ve 12’nci sınıflar dışındaki öğrenciler için uzaktan eğitim kararı alındı.

Eskişehir: Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, eğitim kurumlarının 8 ve 12. sınıfları haricinde uzaktan eğitime geçilmesi kararını aldı.

Ankara: Ankara'da, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 5, 6, 7 ile lise hazırlık 9, 10, 11'nci sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçildi.

Kastamonu: Kastamonu'nun Küre ilçesinde, tedbirler kapsamında 6 okulda eğitim öğretimin uzaktan yapılması kararı alındı.  Küre Anaokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Yatılı Bölge Ortaokulu, Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Çaybükü Yayla İlkokulu'nda eğitim öğretimin 14 Nisan'a kadar uzaktan devam etmesi kararlaştırıldı.

Karabük: Eskipazar ilçesindeki bir ortaokulda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının görülmesi üzerine uzaktan eğitime geçildi.

Sakarya: Sakarya'nın Ferizli ilçesinde de Tekstil İşverenler Sendikası Halit Narin İlkokulu'nda 10 öğretmenin Kovid-19 test sonucunun pozitif çıkması üzerine uzaktan eğitime geçildi.

Çorum: Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında kentte ana sınıfı, ilkokul, 8 ve 12. sınıflar hariç uzaktan eğitime geçildiğini söyledi.

Yalova: Resmi ve özel okulların 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda uzaktan eğitime geçileceği duyuruldu.

Erzurum: Erzurum İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 5, 6, 7. sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10, 11. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesi kararı aldı.

Manisa: Ortaokullarda 5, 6, 7. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesine, lise hazırlık, 9, 10, 11. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesine karar verildi.