Soner Aydın/ MERSİN

Eğitim-Sen, Yalova Valisi’nin eğitim emekçilerinden özür dilemesini ya da görevden alınması talebiyle İçişleri Bakanlığı’na faks çekti.

'VALİ ÖZÜR DİLEYİP, İSTİFA ETMELİ'

Eğitim-Sen Mersin Şube binasında gerçekleşen toplantıda konuyla ilgili açıklama yapan Şube Başkanı Sinan Muşlu, Yalova Valisinin, Eğitim-Sen üyesi Matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’e öğrencileri önünde hakaret ederek sınıftan kovduğu hatırlatarak, “Halil Serkan Öz öğretmenimizin yaptığı tek şey, sendikamızın almış olduğu karara uyması olmuştur. Yalova Valisi Selim Cebirlioğlu’nun, Halil Serkan Öz’e yönelik söylemiş olduğu aşağılayıcı ifadelere ve hakaretler hepimize söylenmiştir. Ülke çapında büyük tepkilere neden olan bu üzücü olay nedeniyle Yalova Valisi arkadaşımıza yönelik sözleri nedeniyle tüm öğretmenlerden, eğitim ve bilim emekçilerinden özür dilemeli ve hemen istifa etmelidir” dedi.

‘DAVALAR İPTAL EDİLİYOR’

Halil Serkan Öz’ün ölümünde sorumlu olanların peşini bırakmayacaklarını sözlerine ekleyen Muşlu, ayrıca Tek tip kıyafet uygulamasına karşı sendikal bir karar olan “özgür kıyafetlerle işyerlerine gidilmesi” kararına uyan üyelerinin haklarında açılan davaların mahkemeler tarafından iptal edildiği belirtti.