"Eğitim Sen'de tehlikeli Rojavalılar kalıyor," diye bir telefon ihbarıyla yapıldığı iddia edilen Eğitim Sen Genel Merkezi’ne polis baskınında alınan gözaltılar serbest bırakıldı. Kobani’den gelen yaralıların yanı sıra yardım ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan 5 kişi de savcılığa çıkarıldı. Ankara Adliyesi’nde gece geç saatlere kadar devam eden ifade işleminin ardından biri hariç gözaltındaki herkes serbest bırakıldı. Vedat Dağ ise hakkında açılan eski bir dava gerekçesiyle tutuklandı.

"YAPILAN EĞİTİM SEN'E YÖNELİK ALGI OPERASYONUYDU"

Evrensel'den Birkan Bulut'un haberine göre; ifadelerin alınmasını takip eden İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Av. Öztürk Türkdoğan, emniyetin tamamen keyfi operasyonlar düzenlediğine dikkat çekti. Telefonla yapılan bir ihbarın yeterince soruşturulmadığını ve yeterli deliler bulunmadan operasyon düzenlendiğini belirten Türkdoğan, “Eğer orada kalanlarla ilgili bir ihbar gerekçe gösteriliyorsa sadece onların odaları aranır ama polis Eğitim Sen’i didik didik etti. Ayrıca önceden araştırma yapılsaydı Rojava’dan gelip Eğitim Sen’de kalanlara Türkiye Cumhuriyeti devletinin geçici kimlik kartları verdiğini bilirlerdi” dedi.

Öte yandan emniyetin hazırladığı fezlekede YPG-YPJ üyeliklerinin yazıldığını belirten Türkdoğan, Adalet Bakanlığı nezdinde YPG-YPJ’nin terör örgütü olmadığını ifade etti. Bu konuda Bakanlar Kurulu’nun da aksi yönde bir kararı olmadığını kaydeden Türkdoğan, sorunun emniyet ve dolayısıyla İçişleri Bakanlığı'ndan kaynaklandığını dile getirdi. Türkdoğan, “AKP isterse böyle operasyonlar yapılıyor. Burada yapılmak istenen toplumsal muhalefet kurumlarından Eğitim Sen’e yönelik bir algı operasyonudur” dedi.