DTK'nin anadilde eğitim talebiyle yapılacak okul boykotu çağrısına destek veren Eğitim Sen Diyarbakır şubeleri, bütün veli ve öğrencileri boykota katılmaya çağırdı.

Eğitim Sen Diyarbakır şubeleri, anadil talebiyle yapılacak okul boykotu kararına dair açıklama yaptı. Eğitim Sen 1, 2 ve 3 nolu şubeleri temsilcilerinin katıldığı açıklama sendika şubesinde yapıldı. "Sînorên zimanê min, sînora cihana min e" pankartının asıldığı açıklama Türkçe ve Kürtçe yapıldı. Açıklama yapan Eğitim Sen Diyarbakır 1. Nolu Şube Eşbaşkanı Dilek Adsan, 2015-2016 eğitim öğretim yılının artan çatışmaların gölgesinde başladığını belirtti.

AKP'nin, eğitim sistemini kendi siyasal-ideolojik çıkarları için tek tipleştirmeye çalıştığını ifade eden Adsan, toplumun "tek din, tek dil, tek mezhep" anlayışı ile sürekli kamplaşmalara ve kutuplaşmalara itildiğine vurgu yaptı. Türkçe bilmeden okula başlayan öğrenciler ve öğretmenlerin yaşadıklarına dikkat çeken Adsan, anadilin çocuklar için ekmek ve su gibi zorunlu temel ihtiyaç olduğunu söyledi.

'TÜM ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZİ BOYKOTA ÇAĞIRIYORUZ’      

Eğitim Sen olarak DTK'nin boykot kararını desteklediklerini dile getiren Adsan, "Bizde çocuklarımızı okullara göndermiyoruz. Bütün velilerimizi ve öğrencilerimizi boykota destek vermeye çağırıyoruz" dedi. (ANF)

İlgili makale: Anadilde Eğitime Engel Olmak 'Haynap'tır!