Antalya'da yapılan 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda sendikalarının gündeme getirdiği her şeyin bu milletin isteği, emri olduğunu öne süren Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, karma eğitimin sona erdirilmesi konusundaki önergelerinin tartışılmamasını eleştirdi.

Gündoğdu, "Sayın Bakan çağrıda bulunuyorum. Önergeyi tartışmaya açmamış olabilirsin. Bu önerge oy çokluğuyla kabul edilmiştir. Bu önergeyi hayata geçirmek zorundasınız. Çıkışı yok, dönüşü yok" dedi.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitimciler Birliği Sendikası'nın (Eğitim Bir Sen) 12- 14 Aralık tarihleri arasındaki 8'inci Türkiye Buluşması Antalya Kervansaray Hotel'de yapıldı.

GEZİ EYLEMCİLERİNİ YUHALATTI

Toplantının açılışını Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu yaptı.

Gezi olaylarına karşı olduklarını anlatan ve ‘iki ağaç kesildikten sonra bir sanatçı müsveddesi mesele ağaç meselesi değildir diyor' ifadelerini kullanan Ahmet Gündoğdu, “Mesele ağaç meselesi değil, nereden kesildiği kimin kestiğine bakma meselesiymiş. Ağaç sevgisinin hangi uluslararası proje içerisinde maşa olma meselesiymiş. Dün 'Taksim onurumuz, şerefimiz' diyenlerin Yalova'da onurunu göremedik. 147 ağacın CHP eliyle kesildiği Yalova'da onurunu göremediniz. Nerede sizin onuruz?" dedi. Bu sözlerin ardından salondakiler, Gezi eylemlerine katılanları yuhaladı.

‘ŞIMARTTINIZ BUNLARI’

Ahmet Gündoğdu, Doğu'da devlet yok yönündeki söylemlere karşı da iktidarı eleştirdi. Gündoğdu, şöyle konuştu:

“Barışı istiyorsak, uluslararası sermayenin oyuncağı olan bir ülke olmak istemiyorsanız, 30 yıl arkasında kim var diye konuştuğumuz bu terör belasından kurtulmak istiyorsak üniter demoratikleşmeden taviz vermeden kararlılıkla yol almalıyız. Ama Diyarbakır'da devlet yok Trabzon'da devlet var, Çanakkale'de devlet var, Batman da devlet yok anlayışını da kabul etmiyorum. İktidara çağrıda bulunuyorum, vatandaşın can güvenliğini özgürlükleri feda etmeden tesis etmek zorundasınız. Zaten en büyük hatanız şımarttınız bunları. Gerçi kanaat önderlerini muhatap almadınız. Her sorduğumuzda İmralı'yı hedef gösterenleri muhatap aldınız."

BAKAN’A KARMA EĞİTİM RESTİ   

19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda Eğitim Bir Sen'in gündeme getirdiği herşeyin bu milletin isteği, emri olduğunu öne süren Ahmet Gündoğdu, bu konuda da şunları söyledi:

“75 yıl kız erkek liseleri gibi karma olmayan ve Atatürk'ün başlattığı bu uygulamayı 28 Şubat'ın antidemokratik sürecinde Metin Bostancıoğlu diye biri gelmiş, yasaklamış, 10 kızın, kadının müracaat ettiği dikiş kursuna bile erkek almadan kurs açılamaz hale gelmişse sayın bakan çağrıda bulunuyorum. Önergeyi tartışmaya açmamış olabilirsin. Bu önerge oy çokluğuyla kabul edilmiştir. Bu önergeyi hayata geçirmek zorundasınız. Çıkışı yok, dönüşü yok. Dönüşü olmayan bir yoldur."