Yıldız Teknik Üniversitesi’nde öğrenciyken 1992 yılında gözaltına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Ayhan Efeoğlu ile ilgili soruşturma kapsamında bir kısmı emekli 9 polisin ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadesi alındı.

 

Birçok cinayete ilişkin itiraflarıyla faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturma açılmasını sağlayan eski Özel Harekât Polisi Ayhan Çarkın, bazı gazetelere verdiği röportajlarda Ayhan Efeoğlu’nun gözaltındayken öldürüldüğünü iddia etti.

 

Bunun üzerine özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliği, Ayhan Efeoğlu’nun kaybolmasına ilişkin de soruşturma başlattı.

 

Soruşturma kapsamında bugün sabah bir kısmı emekli olan 9 polis Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Polisler, soruşturma savcısı Hakan Karaali tarafından yaklaşık 5 saat sorgulandı. Şüpheli sıfatıyla sorgulanan polisler savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

 

Ayhan Çarkın’ın, ‘Efeoğlu’nu gözaltındayken polisler öldürdü’ yönündeki açıklamaları hatırlatılan polisler, Çarkın’ın ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını ve Efeoğlu’nun kaybolması ile ilgili bilgilerinin olmadığını iddia ettiler.

 

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliğinin ‘örgüt yok’ gerekçesi ile Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği Ayhan Efeoğlu ile ilgili soruşturma dosyası, Şişli savcılığı tarafından geçtiğimiz hafta ‘Ergenekon/Susurluk Terör Örgütü var’ kararı ile tekrar özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne gönderilmişti.