Genco Erkal’ın Can Yücel’in şiirlerinden uyarladığı, Kemal Kocatürk'ün hem yönettiği hem oynadığı, daha önce Edirne'de ve Türkiye'nin çeşitli kentlerinde 127 kez sahnelenen 'CAN' isimli tek kişilik tiyatro oyunu Edirne Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gösterimine izin verilmemesi ülke çapında büyük tartışmaya neden olmuş, çeşitli tepkilere neden olmuştu.

Edirne Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yazılı basında yer alan haberler üzerine açıklama yapma gereği hissettiğini vurgulayarak akşam saatlerinde yazılı bir açıklama ile yasaklamayı savundu.

"UYGUN GÖRÜLMEMİŞTİR"

Basın mensuplarına gönderilen yazıda, "13.01.2015 tarih ve 25699 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin 25. Maddesinin (a) bendi gereği oluşturulan Tiyatro Oyunu İnceleme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda "CAN" isimli tiyatro oyun içeriğinde siyasi ve argo içerikler mevcut olduğundan oyunun sergilenmesi Tiyatro Oyunu İnceleme Komisyonu tarafından uygun görülmemiştir" ifadeleri kullanıldı.

"CAN YÜCEL YAŞASAYDI GÜZEL BİR CEVAP VERİRDİ"

'CAN' isimli tiyatro oyununu sergilemek isteyen ama uygun bulunmaması üzerine yazılı bir basın açıklaması gerçekleştiren Edirne Gençlik Kültür Evi, "Edirne'de daha önce de birçok farklı sanatetkinliklerini yasaklayan bu gerici zihniyete, aramızda olsaydı Can Yücel o güzel cevaplarından birini elbette verirdi. Biz de sanatın üstünde baskı kurmaya çalışan sanat düşmanlarına karşı her gün her yerde sanat diyerek cevabımızı vereceğiz'' ifadeleriyle tepkilerini dile getirdi.