TEKZİP METNİ

www.demokrathaber.org/ internet sitesinde, yayınlanan 03/04/2023 tarihli AKP’nin “propaganda grubu”nun yöneticisi rektör çıktıbaşlıklı haberde müvekkil Edibe Sözen hakkında mesnetsiz iddialar bulunmaktadır. Söz konusu haberde müvekkili karalama ve müvekkil üzerinden kamuoyu algısı oluşturma amaçlı ifade ve tespitler kullanılarak kişilik haklarına saldırı mahiyetinde isnatlarda bulunulmuştur.

Müvekkil hakkındaki isnatlar, hiçbir dayanağı olmayan tamamen asılsız iddialardır. Müvekkil başarılı bir akademik geçmişe ve mesleki kariyere sahip olup, kariyeri boyunca üstlendiği her görevi layığıyla yerine getirmiştir. Hali hazırda müvekkil Maltepe Üniversitesi’nde rektörlük görevini başarıyla ifa etmektedir. Müvekkilin akademik başarıları, sergilediği tutum, gösterdiği gayret ve öz veri meslek hayatında takdir görmekle birlikte, müvekkil çevresinde saygın bir konuma sahiptir. Gerçekler çarpıtılarak yayınlanan haberler ile müvekkil kasten ve bilinçli olarak hedef haline getirilmiş, bir siyasi parti lehine propaganda yapıyor algısı oluşturulmaya çalışılmış, müvekkilin şahsi onuru ve mesleki itibarı ağır şekilde zedelenmiştir.

Bu nedenle, www.demokrathaber.org/ adresinde yayınlanan haber yazılarında; gerçekleri araştırmadan ve bu konuda bilgisiz olarak müvekkil aleyhinde ağır ifadelerin kullanıldığı, iftiraya varan nitelikte açıklamaların yapıldığı, açıklamaların, bilinçli bir karalama kampanyası kapsamında, müvekkilin mesleki itibarını ağır şekilde zedeleyici, kişilik haklarına saldırı mahiyetinde, yalan yanlış, iftira ve hakaret nitelikli muhtevaya sahip olduğu aşikar olup hiçbir gerçekliği bulunmayan mesnetsiz bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiği, kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Edibe SÖZEN  .Vekili        .

Av. Yusuf DEMİR