Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, sosyolog Nilüfer Göle, tarihçi Edhem Eldem, ekonomist Seyfettin Gürsel ve siyaset bilimci Ahmet İnsel, 2010 yılında yapılan anayasa referandumundaki 'Yetmez ama evet!' kampanyasına ilişkin, "Türkiye’nin bu günlere gelmesine katkı yaptınız. Pişman mısınız?" sorusunu yanıtladı.

VOA'dan Arzu Çakır'ın haberine göre; Pamuk, "Bu soruya yanıt vermeyeceğim" derken, Nilüfer Göle uzun yanıtında, "Tam bir coşku içindeydik, naif bir şekilde Türkiye’nin batılılaşacağına inandık" dedi.

Edhem Eldem, "Bizi "kullanışlı aptallar" olmakla itham ettiler ve batı gözünde bu rejimi meşru kılmakla suçladılar. Ancak biz gerçekten bir şeyleri değiştireceğimize inandık" ifadelerini kullandı.

Ekonomist Seyfettin Gürsel ise "AB’ye girerek, acı çekmeden, hızlı bir şekilde demokratikleşeceğimize inandık. Ama yanıldık" şeklinde konuştu.

Gazeteci-Yazar Ece Temelkuran ise sözkonusu açıklamalara Twitter'dan tepki gösterdi. 

Temelkuran paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

Entellektüel suçlar -faşizmi erken safhasında desteklemek gibi- hiçbir mahkemede yargılanmadığı için günah çıkarırkenki kibirleri ve tarihi yalan ve eksik anlatımlarıyla yeniden yazmaları da cezasız kalıyor. 'yetmez ama evet'in günahı çıkarılmış güya ama o günlerdeki cahil özgüvenine çok benzeyen keskinliklerinden ve kendileri gibi düşünmeyenleri nasıl ‘demokrasi karşıtı-ordu destekçisi’ diye aforoz ettiklerinden hiç söz edilmemiş. Çünkü ‘öforileri’ sırasında uyarıldılar. Biliyorum çünkü o az sayıda insan biri bendim.

İnsanın sadece "Yazık" diyesi geliyor çünkü kendileri bile olup bitenden ahlaki bir ders çıkarmadıklarına göre gelecek nesillere bir şey diyesi gelmiyor.