Her sektörde gerçekleştirilen dijital dönüşüm sayesinde e-Defter Beyan Sistemi, mükelleflerin birçok işlemi online ortamda yapabilmesi sağlar. Peki, e-defter beyan sistemi nedir? Beyanname, bildirim ve dilekçelerin düzenlenmesi, planlanması ve iletilmesi için uygun bir ortam sağlayan e-Defter Beyan Sistemi, her sektörden mükellefin avantajlı bir şekilde kullanımına uygun elektronik muhasebe çözümü sağlar. Böylece defter beyanları pratik ve güvenli yoldan elektronik ortama aktarılır.

E-Defter beyan sistemi, basit usulde defter tutan mükelleflerin, serbest meslek erbaplarının ve işletme hesabına uygun olarak defter tutan mükelleflerin beyanlarını elektronik olarak yapabilmesine olanak sağlar. İnternet üzerinde kullanımı oldukça kolay olan bu e-defter beyan sisteminin bazı mükellefler tarafından kullanımı zorunlu tutulur. Az miktarda maliyetle internet bağlantısı aracılığıyla herhangi bir yerden defter işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.  

E-Deftere Geçme Zorunluluğu Var mı?

E-Defter ve e-fatura kapsamında olan mükellefler, hesap dönemlerinde brüt satış hasılatları 5 milyon TL’den fazla mükellefler ve bağımsız denetime tabi tutulan şirketler için siteme geçme zorunluluğu bulunur. Bununla birlikte e-fatura, e-arşiv ve e-defter sistemlerde ciro limiti zorunlu tutulur. 5 milyon TL seviyesini aşkın ciro düzeyine sahip şirketlerde e-defter sistemi zorunlu hale getirilmiştir. Ancak yıllık ciro limiti 5 milyon TL altında kalan işletmeler e-defter sistemine gönüllü bir şekilde geçiş yapabilir.

E-Defter sistemini zorunlu ya da gönüllü olarak kullanmak arasında hiçbir fark yoktur. Tüm verilerinizi dijital ortamda, yasal sürelerce belirtilen on yıl boyunca güvenle saklayabilirsiniz. E-Deftere geçme zorunluğunuz varsa e-defter.gov adresi üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuza istinaden en kısa sürede tarafınıza dönüş yapılır. Başvuru onay aşamalarınızı aynı adresten takip ederek süreci güvenli bir şekilde yönetebilirsiniz.

E-Deftere Geçme Şartları Nelerdir?

Sisteme geçmek için öncelikle e-defter.gov üzerinden başvuru formu ve taahhütname doldurmanız gerekir. Tüm bilgileri formda eksiksiz girdiğinizden emin olduktan sonra onay verebilirsiniz. Formun yönlendirmeleri doğrultusunda bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması, onay sürecini hızlandırır. Tüm işlemleri dijital ortamda yapabilirsiniz. Aşağıdaki şartlara dikkat ederek e-defter sistemine geçiş yapabilirsiniz:

·       E-Defter başvurusunda tüzel kişilerin kendi mali mühürlerini temin etmeleri gerekir.

·       Gerçek kişilerin e-defter sistemi başvuru aşamasında Elektronik Sertifika İmza (E-İmza) ya da kendi mali mühürlerini kullanmaları zorunlu tutulur.

·       Başvuru yaparken kullanacağınız yazılımın da bildirilmesi şarttır.

·       GİB onaylı bir yazılım kullanılması gerekir.

E-Defter beyan sistemi tüm verilerinizin dijital ortamda güvenli bir şekilde tutulması için geliştirilmiştir. Bu nedenle bazı şartları bulunan bu sistemi profesyonel destek alarak pratik bir şekilde kullanabilirsiniz. Soluto aracılığıyla e-defter çözümlerinden güvenle faydalanabilirsiniz.

E-Defter Beyan Sistemine Giriş Nasıl Yapılır?

E-Defter beyan sistemine başvuru yaptıktan sonra onay aşamasını beklemeniz gerekmektedir. Başvurunuz e-defetr gov üzerinden yapıldığından yine aynı adresten başvuru sonucunuzu kontrol edebilirsiniz. Onay aldıktan sonra Gelir İdaresi Başkanlığı tarafınca, kayıtlı mail adresinize evrakların kopyaları ve kayıt numaraları ile hangi tarihten itibaren e-defterlerin yüklenmesi gerektiği bilgisi verilir. Bunun yanında e-defter formatına uygun bir ERP yazılımı kullanmak için JAVA uygulamasının sisteme indirilmesi gerekir.

E-Defter yazılımlarının kullanılması için zaman damgası ile oluşturulan dökümanın devlete beyan edilmesi istenmektedir. Zaman damgası, dosyanın evrensel imza tarihi itibariyle değişmez hale geldiğini belirtir. Bu yöntem, belgenin elektronik imza sistemine uygun şekilde imzalandığını gösterir. Zaman damgası, TÜBİTAK BİLGEM Kamu Sertifikasyon Merkezi üzerinden alınır.

E-Defter Çözümlerinin Avantajları Nelerdir?

Birçok avantajı bulunan e-defter çözümleri ile ilgili profesyonel hizmet almak çeşitli kalemlerden yapacağınız masrafı azaltır. Aynı zamanda e-defter mali olarak birçok getirisi bulunan çözümler sağlar:

·       İşletmenizde sürdürülebilirlik açısından avantaj sağlayacaktır.

·       Fiziksel olarak defter tutma zorunluluğunu ortadan kaldırır. Böylece maliyet ve kâğıt tasarrufu yapılır.

·       Personel açısından zaman tasarrufu sağlar.

·       Her yerde ve her zaman belgelerinize erişim sağlayabilirsiniz.

·       Güncel olan tüm yasal gereklilikleri takip etmenize olanak tanır.

·       Kayıtların düzenlenmesi basit ve hızlı bir şekilde tamamlanacağından iş yükü azaltılır.

·       10 yıl boyunca yasal olarak dijital arşivleme imkanına erişebilirsiniz

Soluto’nun yenilikçi ve dijital çözümlerinden yararlanmak için her zaman, e-defter sistemine zorlanmadan erişim sağlayabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

E-Defter Beyan Sistemi Kimler için Uygundur?

Bazı kişiler için e-defter beyan sistemi zorunlu tutulmuştur. Bu kişiler, 01.01.2018 tarihinden sonra serbest meslek ile uğraşanlar ve basit usule tabi tutulanlardır. Diğer mükellefler, 01.01.2019 tarihinden itibaren bu sistem üzerinden işlem yapmak zorundadır.

E-Defter Beyan Sistemi ile Tutulabilen Defterler Nelerdir?

Tüzel ve gerçek kişiler bu sistem üzerinden ambar defteri, damga vergisi defteri, çiftçi işletme defteri, meslek kazan defteri, işletme defteri, bitim işleri defteri, amortisman defteri, envanter defteri tutabilir.

E-Defter Beyan Sistemi Üzerinden Hangi İşlemler Yapılabilir?

Bu sistem ile birlikte mükellefler, kolay bir şekilde beyanname oluşturup, görüntüleme, kayıt ve gönderme işlemlerini yapabilir. Bununla birlikte mükellefler belge düzenleyebilirler. Tüm bu işlemlere ek olarak her çeşit ticari işlem ve vergi kayıt altına alınabilir.

Ayrıca daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz sayfamızı inceleyebilirsiniz;

https://www.soluto.com.tr/e-defter/