Duygu Delen davasında mütalaasını açıklayan savcı sanık Mehmet Kaplan’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. 
 
Antep'te 13 Ağustos 2020 tarihinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Duygu Delen’in (17) ölümüne ilişkin süren davanın 9'uncu duruşması, Antep 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya “Kasten öldürme” suçlaması ile yargılanan tutuklu sanık Mehmet Kaplan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılırken sanık Kaplan’ın avukatı Enes Akbulut ile Delen ailesi avukatları Mehmet Balcı ve Ömer Faruk Akan, Ankara Barosu ve Antep Barosu avukatları katıldı. Duruşmayı anne Şenel Delen ile baba Bülent Delen de takip etti.
 
Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, olaya tanık olan Dilek Karakurt, Zeki Adıgüzel ve Zamira Seyidova tanıklıklarını aktardı. Tanıkların dinlenilmesinin ardından duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Savcı sanık Mehmet Kaplan’ın “Nitelikli cinsel istismar” suçundan beraatini talep ederken “Hakaret”, “Nitelikli yağma” ve “Çocuğu kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. 
 
Mütalaanın açıklanmasının ardından konuşan Delen’in annesi Şenel Delen ise, sanık Kaplan’a tepki gösterdi. Delen, “Çocuğumu geri versin. Çocuğumu öldürdü, adalet yerini bulsun” ifadelerini kullandı.
 
Mahkeme heyeti, Kaplan’ın tutukluluk süresinin devamına, esas hakkında mütalaaya karşı savunma için avukatlara süre verilmesine karar vererek, duruşmayı 4 Mart 2022 tarihine erteledi.

NE OLMUŞTU?

Antep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Batıkent Mahallesi Vehbi Dinçerler Caddesi üzerindeki bir apartmanda 13 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen olayda, 5 katlı apartmanın 4'üncü katından şüpheli şekilde düşen Duygu Delen (17) hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Olayın ardından evde bulunan Mehmet Kaplan, gözaltına alınarak, "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklanmıştı.
 
Hakkında, “ağırlaştırılmış müebbet” ve 32 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılan Mehmet Kaplan’ın yargılanması devam ederken 6’ncı duruşmada sanık Kaplan, ev hapsi kararıyla serbest bırakılmıştı.
 
Antep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın karara yaptığı itiraz sonucu Kaplan, yeniden tutuklanmıştı.