Ben işsiz olduğu halde sırf gazete kupüründe “Vasıfsız eleman” yazıyor diye iş başvurusuna gitmeyen insanlar biliyorum! Hani söz konusu gurursa, kendine yedirememekse alın size gurur! Oysa adamlar Başbakanlık için “Düşük profilli biri lazım” dediler neredeyse AKP Genel Merkezinin önüne çadır kurmadıkları kaldı! Eminim sohbet esnasında birbirlerine de iltifatta bulunmuşlardır:

-Düşük profil derken sizden bahsediyor sayın vekilim!

-Aaa olur mu efendim siz benden çok daha düşük profillisiniz o şeref size ait!

Şimdi bunlar “Düşük profil” cümlesini ne sanıyorlarsa artık birde aralarında nabız yoklaması yaptılar! Vekiller, bakanlar, il başkanları, ilçe başkanları koşarak Genel Merkeze gelip aralarında ki en düşük profilli birini, sadece kendi başlarına değil memleketin başına da getirmek için oy kullandılar! Birbirlerine “En iyi düşük profilli sizsiniz”, “Yok aman estağfurullah sizden daha iyi düşük profilli biri oluru mu” diye sevgi gösterisinde bulundular!

Tüm düşük profilli adaylar süzgeçten geçirildikten sonra aralarından en düşük profiili olanı aday gösterdiler! Aklıselim insanlar “İyi ama bunu o’na nasıl söyleyecekler, ya adam “Bana düşük profilli demekle beni aşağılıyorsunuz” diye karşı çıkarsa ne yapacaklar” diye düşünürken en düşük profilli olanın kendisi olduğunu öğrenen aday çıkıp tüm partililere hitaben bir konuşma bile yaptı:

-Bana gösterdiğiniz teveccüh için hepinize teşekkür ederim

Vezir bir gün Padişaha laf söyleyecek olmuş! Efendim, demiş, hani bazen saç ve sakalınızı boyatıyorsunuz ya oysa boyatmasanız çok daha yakışıyor size! İnanın saç ve sakalınız sizden önce ki tüm padişahlardan çok daha güzel ve alımlı!

Bunu duyan padişah küplere binmiş! Vayy sen nasıl olurda benim saç ve sakalıma laf edersin demiş ve Veziri görevden almış! Yerine saç ve sakalına söz etmeyecek birinin bulunmasını emretmiş!

Üç gün sonra sarayın en kıdemlilerinden birini Vezir yapmışlar lakin o da bir boşluğuna gelip laf edecek olmuş! Efendim, demiş, saçınıza boya yaptırmayınız derim! Zira saçınızın orijinal hali size eşsiz bir iştiham katıyor lakin sakalınızı boyatabilirsiniz!

Padişah aynı kızgınlık ve öfkeyle yeni Veziri de görevden aldırıp saçına ve sakalına hiçbir şekilde laf söylemeyecek birinin acilen Vezir olarak atanmasını istemiş!

Çok geçmemiş sarayın en eskilerinden ve Padişaha son derece bağlı birini Vezir olarak görevlendirmişler! Yeni Vezir padişahın saç ve sakalına laf söylememek için elinden geldiğince çaba sarf ediyormuş! Lakin içinden de “Ben diğerleri gibi yapmayım, öyle bir laf edeyim ki padişah efendimiz söylediğim sözlerden etkilensin ve benden memnuniyetini dile getirip görevden almasın” diye geçiriyormuş! Ve öyle bir gün gelmiş ki kendini tutamamış ve efendim, demiş, saçınızda sakalınızda ister boyayın ister boyamayın size çok yakışıyor! İnanın yeryüzünde sizin gibi saç ve sakala sahip olan hiç kimse yoktur!

Saç ve sakalını üç gün önce kestiren, üç gündür sarayda saç ve sakalsız gezinen padişah küplere binmiş ve Veziri de görevden almış! Bana, demiş, öyle birini Vezir yapın ki görsün ama kör olsun, duysun ama sağır olsun, konuşsun ama benden başka kimse duymasın!

Düşük profilli Başbakan vatana millete hayırlı olsun! Hani altının düşüğünü, burçların yükselenini alçalanını biliyorduk da Başbakanın düşük profilli olanını ilk kez görüyoruz! Ne yapalım, daha düşüğünü bulana kadar Sayın Binali Yıldırım’la idare edeceğiz artık!