Tutuklu Sariye Taşkesen, duruşma için getirildiği Diyarbakır Kadın Cezaevi’nde darp edilerek kıyafetlerinin çıkarıldığını ve tacize maruz kaldığını aktardı. 

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Sariye Taşkesen, hakkında açılan davanın duruşması için 29 Eylül’de Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’ne hak ihlaline maruz kaldığını aktardı. Taşkesen, avukatı aracılığıyla gönderdiği mektupta, zorla kıyafetlerinin çıkarıldığını ve vücudundaki kızarıklara rağmen doktorun darp raporu vermediğini belirtti.

SUÇ DUYURUSU

Taşkesen, mektubunda şunları belirtti: “29 Eylül'de Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürüldüm. 1 gece kaldıktan sonra geri gelecektim. Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi personeli kıyafetlerimi çıkarmamı söyledi. Kabul etmeyince 3 personel sayısı 5’e çıkarıldı. 2 personel ayaklarımda, 2 personel ellerimden tutup, diğer personel dizlerimin üzerine oturup üzerimdeki kıyafetleri çıkarmaya çalıştı. Üzerimdeki gömleği ve çorapları çıkardılar. Tişört-pantolonumu çıkarmaya çalıştılar ama ben direnince vazgeçtiler.” 

Tacize varan uygulamalarla da karşılaştığını belirten Taşkesen, devamla şunları kaydetti: “Göğüslerim sıkıldı, vücudumun farklı yerleri mıncıklandı. Bu olaya ilişkin Adalet Bakanlığı, Aile Kadın Sosyal Bakanlığı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, İnfaz Hakimliği’ne başvuruda bulundum. 29 Ekim’de revire çıkarıldım. Cezaevi doktoru çıplak aramayı, vücudumdaki kızarıkları darp olarak görmediğini bundan dolayı rapor vermedi. Doktor hakkında suç duyurusunu Sağlık Bakanlığı’na yaptım.”

Kaynak: MA