Doğu Avrupa’nın geleneksel Roman, Balkan ve Akdeniz şarkılarını kendilerine özgü yorumlayan ‘Barcelona Gipsy Balkan Orchestra’ grubu Çankaya Belediyesi’nin organizasyonuyla Ankaralı müzikseverlerle buluşuyor.

MEB Şura Salonu’nda 9 Nisan Pazartesi günü sahne alacak grubun konseri ücretsiz olarak izlenebilecek. Konsere katılmak isteyen sanatseverlerin Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Yılmaz Güney Sahnesi'nden yer fişlerini almaları gerekiyor.

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (eski adıyla Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra) 2012 yılında Barselona, İspanya’da kuruldu. Doğu Avrupa’nın geleneksel Çingene ve Yahudi şarkılarını kendilerine özgü bir tarz ile yorumlayan grup 7 farklı ülkeden müzisyenin bir araya gelmesiyle çalışmalarını yürütüyor.

Grubun ilk halinde vokal de Sandra Sangiao, perküsyonda Selios Togias, gitar da Julien Chanal, akordeonda Mattia Schirosa ve klarnette Joaquín Sánchez yer alıyordu. Sonradan gruba dahil olan Joaquín Gil ve Oleksandr Sora klarnet ve kemanda enstrümanlarında yer aldı.