Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ülkesinin son 30 yılda gördüğü en büyük tasarruf planlarından birini uygulamaya koyacaklarını söyleyerek, “Bundan sonra zenginler daha çok vergi ödeyecekler” dedi. Ülkesinde belli bir gelir üzerinde kazanan insanların bundan böyle daha fazla vergi ödeyeceğini söyleyen Hollande’ın seçim vaadi olan yüzde 75 gelir vergisi sözünü tutup tutamayacağı merak konusu.

Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çok yüksek gelire sahip olan insanlar ülkenin ekonomisinin düzelmesi için ellerini daha çok ceplerine atacaklar” dedi. Maliye Bakanı Pierre Moscovici ise Hollande’ın zenginlerden daha çok gelir vergisi alma projesinin hayata bir an önce geçmesi için çalıştıklarını belirterek Cumhurbaşkanı’nın bu seçil vaadinin kısa süre içerisinde gerçekleşeceğini söyledi.

33 MİLYAR DOLARLIK SINAV
Fransız hükümetinin tüm kemer sıkma politikaları 2013 yılında 33 milyar dolar tasarruf yapabilmeyi amaçlıyor. Kemer sıkma politikaları devam ederken hükümet işçilerden aldığı vergileri sabit tutarken işverenden alınacak vergileri arttırmaya çalışıyor. (Radikal)